ZA SREDNJOŠKOLCE

Svećenik u kupaćim gaćama održao misu u moru, luftić mu je bio oltar: ‘Pa kad nije bilo hlada‘

‘Bilo je naivno od mene ne pridati situaciji potrebnu pažnju", rekao je svećenik nakon što je događaj postao viralan

Svećenik održao misu u moru

 Twitter

Svećenik Mattia Bernasconi (36) iz milanske nadbiskupije dosjetio se da bi mogao služiti misu u moru, koristeći madrac na napuhavanje kao oltar. Zbog tog je poteza pod istragom talijanskih vlasti.

Bernasconi je rekao da je planirao održati nedjeljnu misu među drvećem uz plažu u Crotoneu u južnoj Italiji, nakon što je pomagao u ljetnom kampu za srednjoškolce. Međutim, s obzirom na to da nije uspio pronaći hlad u koji bi se sklonio od velikih vrućina, Bernasconi je rekao da mu je jedna obitelj koja se zatekla u blizini ponudila madrac na napuhavanje pa je s njim otišao u more i započeo misu u kupaćim gaćama.

Iz lokalne crkvene zajednice uputili su kritiku na račun cijelog ovog slučajeva.

"U nekim slučajevima, tijekom praznika, izvan svakodnevice, moguće je izvoditi misu i izvan crkve. No uvijek je potrebno euharistiju izvoditi primjereno i na mjestima gdje je moguće dostojanstveno obraćanje svetome", poručio je čelnik crkve u Crotoneu, prenosi The Guardian.

Bernasconi je pak branio svoje postupke te se ispričao ako je bilo koga uvrijedio, rekavši da je njegovo ponašanje ‘možda bilo nepromišljeno‘ te dodao da to više neće učiniti.

"Apsolutno mi nije bila namjera trivijalizirati euharistiju... to je jednostavno bila misa na kraju radnog tjedna. Ali simbolika je jaka, to je istina, i govori sama za sebe, ponekad drugačije nego što bismo mi to željeli. Bilo je naivno od mene ne pridati situaciji potrebnu pažnju", rekao je svećenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:00