DOJURILA I POLICIJA

Svećenik usred mise krenuo piti iz kaleža, pa osjetio čudan miris: ‘To je zastrašujuća poruka mafije!‘

‘Moja osveta je ljubav, moj štit je oprost, a moj oklop milosrđe. Prepreke me neće zaustaviti, ne bojim se tame‘

Felice Palamara

 FACEBOOK

Felice Palamara u subotu je, tijekom večernje mise u crkvi San Nicola di Pannaconi u Cessanitiju, malom gradu u talijanskoj regiji Campania, taman bio posvetio kalež s vodom i vinom, no kad je krenuo otpiti gutljaj, osjetio je čudan miris. Odmah je shvatio da je u kaležu zapravo izbjeljivač, a vjeruje se da je ovaj zastrašujući incident prijeteća poruka zloglasne, lokalne mafije.

Misa je odmah prekinuta, a laboratorijski testovi kasnije su potvrdili sumnje - tekućina u kaležu uistinu je sadržavala izbjeljivač, što je bilo dovoljno da policija pokrene opsežnu istragu, prenosi The Guardian.

Otac Palamara, koji je često govorio protiv Camorre, mafijaške organizacije nastale u Campaniji, za lokalne medije rekao je da je primio nekoliko prijetnji smrću, a nepoznati počinitelji u posljednjih nekoliko mjeseci dvaput su mu oštetili automobil.

- Moja osveta zove se ljubav, moj štit je oprost, a moj oklop milosrđe... Prepreke me neće zaustaviti, niti ću se uplašiti tame - objavio je na društvenoj mreži hrabri svećenik, koji je u međuvremenu dobio i policijsku pratnju.

Lokalni biskup Attilio Nostro rekao je kako njegova biskupija "proživljava trenutak patnje zbog zastrašivanja koja nemaju nikakve veze s normalnim kršćanskim životom župa".

- Iz tog razloga ponovno pozivam kršćanske zajednice da se ne obeshrabre ovim jezikom nasilja. Ne smijemo popustiti ovoj logici, ne smijemo dopustiti da nas iskušaju nelagoda i ljutnja - dodao je.

Nažalost, Felice Palamara nije jedini svećenik koji je postao meta mafije. Vraćajući se s večere u Cessanitiju, Francesco Pontoriero iz župe San Basilio Magno pronašao je mrtvu mačku na haubi svog automobila.

Stoga nije neuobičajeno da svećenici u Italiji žive pod policijskom zaštitom. Otac Maurizio Patriciello, svećenik u Caivanu kraj Napulja, koji se godinama bori protiv mafijaškog kriminala, ima dva tjelohranitelja koji ga prate u stopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:11