ISTRAGA U TIJEKU

Švedska policija u centru Stockholma deaktivirala eksplozivnu napravu, nalazila se u torbi u parku

Područje je privremeno ograđeno, a bomba deaktivirana i izvađena iz torbe. Vlasti su u ponedjeljak ujutro provele forenzičku istragu

Švedski policajac/Ilustracija

 Johan Nilsson/Afp

Švedska policija deaktivirala je torbu s eksplozivom pronađenu u središtu Stockholma u nedjelju kasno navečer, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik policije.

Eksplozivna naprava pronađena je torbi u parku u središtu Stockholma. Park je jedno od mjesta u glavnom gradu u kojem se održava godišnji Festival kulture. Ove je godine organiziran između 17. i 21. kolovoza.

"Policija je procijenila da je torba koja je u nedjelju pronađena u Kungstradgardenu sadržavala eksploziv", stoji u priopćenju policije.

Područje je privremeno ograđeno, a bomba deaktivirana i izvađena iz torbe. Vlasti su u ponedjeljak ujutro provele forenzičku istragu, rekla je policija.

"Sada će se svi elementi istrage proučiti. Tek nakon potpunog pregleda u nacionalnom forenzičkom centru moći ćemo sa sigurnošću kazati je li opasni predmet bio upotrebljiv", rekao je policijski načelnik Erik Akerlund.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 15:54