NOVI DETALJI

Švedska popušta po pitanju silovanja, Šveđani okrenuli leđa Assangeu

Assange je s jednom djevojkom započeo odnos dok je ona spavala. Pritom nije koristio zaštitu
Wikileaks founder Julian Assange speaks the United States and human rights during a press conference at the Geneva press club, in Geneva, Switzerland, Thursday, Nov. 4, 2010. (AP Photo/Keystone, Martial Trezzini)
 AP

Švedska je zbog Juliana Assangea odlučila preispitati kazne za silovanje jer se u mnogim zemljama ono što je učinio osnivač WikiLeaksa ne tretira kao silovanje .

Upravo zato se otvorila rasprava o "sivim zonama" po pitanju silovanja, a to se svakako ne bi dogodilo da Assange nije toliko eksponiran i da se ne sumnja kako je cijeli proces protiv njega upravo političke naravi.

I dok stručnjaci raspravljaju, Šveđani su se odlučili prikloniti dvjema djevojkama koje su optužile Assangea za silovanje . Na to ih su ih ponukale nove informacije o slučaju.

Naime, u policijskom izvješću piše kako djevojke nisu osjećale nikakvu prijetnju, ali policiji su kazale kako su se osjetile uvrijeđene i kako im je povrijeđen integritet "jer je jedna od njih spavala dok je Assange započeo seksualni odnos s njom, a od umora mu je popustila i dopustila da to učini bez korištenja zaštite".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:33