NAVODNA UKAZANJA

Sveta Stolica imenovala posebnog izaslanika za Međugorje

 Branimir Boban / CROPIX

Sveti Otac imenovao je u subotu poljskog nadbiskupa Henryka Hosera posebnim izaslanikom Svete Stolice za Međugorje, priopćeno je iz Vatikana.

Kako navodi Sveta Stolica, cilj njegove misije je bolje upoznavanje s tamošnjom pastoralnom situacijom i prije svega s potrebama vjernika koji tamo odlaze kao hodočasnici. Na temelju toga bit će predložene buduće pastoralne inicijative. Vatikan ističe da će misija nadbiskupa Hosera biti isključivo pastoralnog karaktera.

Očekuje se da će nadbiskup Hoser, koji će i dalje biti biskup za područje Varšava-Prag, završiti svoj mandat posebnog izaslanika do ljeta ove godine, stoji u priopćenju.

Sveta Stolica imenovala je u ožujku 2010. godine posebno povjerenstvo za Međugorje na čelu s kardinalom Camillom Ruinijem koje je nakon višegodinjeg rada završilo svoje istraživanje o međugorskom fenomenu, navodnim ukazanjima Blažene Djevice Marije koja se, po tvrdnjama šestero vidjelaca, ukazuje od 1981. sve do danas.

Sveta Stolica još uvijek istražuje ovaj fenomen. U međuvremenu u ovo hercegovačko mjesto stižu milijuni hodočasnika za koje treba organizirati primjerenu vjerničku skrb, pa se današnja odluka Vatikana vezuje uz ovu pojavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:19