STRAVA U ENGLESKOJ

Sveučilišni profesor umislio da ga žena vara, izbo je nožem 15 puta: ‘Mislim da sam je ubio‘

Uređaj za prisluškivanje koji je policija pronašla u kući para pogrešno je uvjerio Ersoya da ga supruga vara, tvrdi tužiteljstvo
 Daily Gazette/Swns/Swns/Profimedia/Daily Gazette/swns/swns/profimedia/University of London/University of Suffolk

Sveučilišni profesor rekao je susjedi "Mislim da sam ubio svoju suprugu" dok je stajao u hodniku u košulji natopljenoj krvlju, rečeno je na suđenju. Ertanu Ersoyu (51) sudi se za ubojstvo Antonelle Castelvedere (52) koja je 1. lipnja prošle godine pronađena nasmrt izbodene na kuhinjom podu obiteljske kuće u Essexu, prenosi Daily Mail.

Njegova susjeda Tanja Munro svjedočila je trenucima nakon što je Castelvedere izbodena. Pred Krunskim sudom u Chelmsfordu izjavila je da je Ersoy djelovao dezorijentirano nakon događaja.

- Rekao mi je da misli da je ubio svoju suprugu. Držao se za trbuh i gledao prema kuhinji. Iako kuhinjska vrata nisu bila potpuno otvorena, vidjela sam da netko leži na podu. Ersoy je stenjao i bio zabrinut za svoju ženu, rekla je Munro.

Na sudu je rečeno da je tijekom divljačkog napada suprugu izbo 15 puta nožem u lice, prsa, vrat i ruke, a sve zato što je pogrešno zaključio da ga vara.

Susjeda je porotnicima rekla da je čula muški glas kako viče, a zatim je ugledala Ersoya kako se drži za trbuh te da mu je majica natopljena krvlju. Vidjela je da je ozlijeđen, ali su joj se rane činile površinske bez šikljanja krvi. Uzela je jastuk kako bi zaustavila krvarenje kad je ugledala Castelvedere u lokvi krvi s nožem pored glave.

Kleknula je pored ubijene žene i lupkala joj lice ne bi li je tako probudila. Pokušala ju je spasiti pružanjem prve pomoći jer nije odmah primijetila posjekotinu na vratu.

- Nisam shvaćala otkud dolazi sva ta krv, a onda sam primijetila ozljedu na vratu. Kad sam shvatila da više ništa ne mogu učiniti za Antonellu, otišla sam i kleknula pored Ersoya. Pitao me je li mu žena dobro, rekla je svjedokinja.

Tužitelj Christopher Paxton rekao je da je jedna od ubodnih rana bila dugačka 15 i duboka 7 centimetara te je rezultirala teškim gubitkom krvi, srčanim zastojem i smrću.

Castelvedere je bila predavačica na Sveučilištu u Suffolku gdje je predavala engleski jezik i kreativno pisanje. Prije svojeg ubojstva prijateljici se požalila da je Ertan "ponovno ušao u mračno stanje uma" i da se boji za svoju sigurnost.

- Imala je pravo što se bojala jer je samo nekoliko sati kasnije optuženik rekao prijatelju da ponekad želi ubiti svoju suprugu kako bi okončao svoje probleme. U idućih 24 sata Antonella je mrtva ležala na podu obiteljske kuće u kojoj je stanovala s ubojicom i njihovom petogodišnjom kćeri, rekao je Paxton.

Uređaj za prisluškivanje koji je policija pronašla u kući para pogrešno je uvjerio Ersoya da ga supruga vara, tvrdi tužiteljstvo. Tvrde da je ovo školski primjer ljubomornog, posesivnog i kontrolirajućeg ponašanja koje je potaknulo njegov bijes.

Na mobitelu ubijene pronađene su bilješke u kojima su opisani problemi koje je imala sa suprugom. Tužiteljstvo je uvjereno da je Ersoy bio opsjednut vezom koju je njegova ugledna supruga imala s oženjenim muškarcem prije nego što su se upoznali.

- Optuženi je tražio od supruge da ga na koljenima moli za oprost. U bilješkama još piše da ju je pratio na posao i optužio za prevaru, a na Ersoyevom mobitelu pronađene su fotografije rasporeda ubijene pomoću kojeg je pratio njeno kretanje, rekao je tužitelj.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:01