ZARAZA

SVI ČLANOVI LOMBARDSKE REGIONALNE VLADE NA TESTU ZA KORONAVIRUS 'Aktivirat ćemo procedure predviđene protokolima u regiji'

 AFP

Svi članovi lokalne vlade u Lombardiji, regije najteže pogođene zarazom koronavirusa u sjevernoj Italiji, bit će testirani nakon što je vijećnik imao pozitivan test na koronavirus, navodi se u izjavi u ponedjeljak.

Oko 90 posto od 1694 slučaja u Italiji koncentrirano je u bogatim sjevernim regijama Lombardije, Venetu i Emiliji Romagni.

Lombardski regionalni guverner Attilio Fontana, među dužnosnicima koji su najčešće izvješćivali javnost o krizi, stavio je sebe u karantenu nakon što se utvrdilo da vijećnik za gospodarski razvoj u tom području ima pozitivan test na virus.

Kad rezultati budu poznati "aktivirat ćemo procedure predviđene protokolima u regiji, priopćilo je ministarstvo zdravstva i nacionalni zdravstveni institut ISS", navodi u izjavi regionalnih vlada.

U Portugalu su u ponedjeljak zabilježena prva dva slučaja koronavirusa od kojih jedan kod čovjeka koji se vratio iz Italije, a drugi iz Španjolske, a u Andori je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusa. Radi se o muškarcu koji se vratio iz Milana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:23