NEOBIČAN PRIZOR

Svi pričaju o Vučićevom zabezeknutom pogledu u Ovalnom uredu: Je li bio svjestan što potpisuje?

Ovo je trenutak kada je predsjednik Vučić obaviješten da će veleposlanstvo (Srbije) u Izraelu preseliti u Jeruzalem
Aleksandar Vučić
 Twitter

Poznati švedski diplomat Carl Bildt na svom Twitter profilu objavio je videosnimku na kojoj je prikazana reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom obraćanja Donalda Trumpa u Ovalnom uredu, a za vrijeme sastanka na kojem je potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

- Ovo je trenutak kada je predsjednik Vučić obaviješten da će veleposlanstvo (Srbije) u Izraelu preseliti u Jeruzalem, napisao je Bildt, a uz tekst stavio snimku na kojoj se čuje dio govora američkog predsjednika u kojemu kaže da će ambasada biti premještena u srpnju, ustvrdivši da je to “fantastično i velika izjava”.

Reakcija predsjednika Srbije bila je začuđujuća. Djelovalo je kao da prvi put čuje za ovo, a pogled upućen članovima srpske delegacije i iznenadno listanje papira dodatno budi sumnju da Vučić nije znao što je potpisao.

Prebacivanje veleposlanstva Srbije u Jeruzalem posljednja je točka sporazuma koji je potpisan u Bijeloj kući u petak. Srbija se obavezala da će preseliti veleposlanstvo u Jeruzalem do 1. srpnja 2021. godine.

Američki predsjednik je rekao da će Srbija tako postati prva europska zemlja koja je pošla za američkim primjerom. Neki europski mediji komentirali su da je Vučić time učinio ogroman ustupak Trumpu koji nema veze s Kosovom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:56