POVRATAK OGRANIČENJA

Svi putnici iz Kine pri ulasku u Portugal morat će pokazati negativan test na covid

Mjere stupaju na snagu u nedjelju u ponoć, a avioprijevoznici su odgovorni za pridržavanje istih prilikom ukrcavanja putnika

Ilustrativna fotografija

 Andre Alves/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Portugal će od putnka u zračnim lukama koji stignu iz Kine zahtijevati negativan test na covid-19, ne stariji od dva dana u odnosu na datum putovanja, rekao je u petak ministar zdravstva, čime slijedi odluke pojedinih drugih država o uvođenju sličnih ograničenja.

Spomenute mjere stupaju na snagu u nedjelju u ponoć, a ‘‘zrakoplovni prijevoznici odgovorni su za pridržavanje istih prilikom ukrcavanja putnika‘‘, stoji u izjavi ministra.

Osim toga, razmatra se mogućnost da nekoliko putnika na letovima iz Kine u subotu budu podvrgnuti posebnom testu ‘‘kojim se nastoje otkriti nove varijante virusa, kako bi se adekvatno procijenila epidemiološka situacija‘‘, dodaje se u izjavi.

Vlade diljem svijeta već su uvele ili razmišljaju o uvođenju sličnih pravila što se tiče putnika koji dolaze iz Kine, gdje je zabilježen značajan porast broja zaraženih covidom-19 nakon ublažavanja strogih epidemioloških pravila u toj zemlji.

Kina je dosad odbacila kritike na račun službene statistike koju objavljuje o slučajevima koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 07:13