MITSKO BIĆE

SVI SE RUGAJU INDIJSKOJ VOJSCI NAKON OBJAVE NA TWITTERU 'Pronašli smo otiske stopala Jetija. Dokaze smo predali stručnjacima'

 
Fotografija otisaka u snijegu za koje indijska vojska tvrdi da pripadaju Jetiju.
 Twitter, Indian army

Indijska je vojska postala predmetom poruge na društvenim mrežama nakon što su ustvrdili da su pronašli 'otiske Jetija', javlja BBC.

Vojska je na svom Twitter profilu, kojeg prati gotovo šest milijuna ljudi, jučer objavila da su otkrili 'misteriozne otiske stopala mitske zvijeri Jeti u Makalu kampu na Himalaji.

Jeti, veliko majmunoliko biće, česta je pojava u južnoazijskom folkloru. Nema dokaza da takvo biće postoji, no mit o njemu je ustaljen u toj regiji. Vojska je sada tom mitu doprinijela, podijelivši na društvenim mrežama fotografije 'otisaka stopala' jetija u snijegu.

Iako su ti tragovi otkriveni 9. travnja, fotografije su objavljene tek kasnije, nakon što su utvrdili da se njihovo otkriće podudara s ranijim teorijama o jetiju, navodi se u Times of India.

Nakon što su korisnici na društvenim mrežama izrazili nevjericu, indijska je vojska priopćila da su dokazi o jetiju fotografirani i predani stručnjacima.

'Mislili smo da je sada dobar trenutak da to objavimo javnosti i pobudimo interes', rekli su.

Jeti, poznat i kao strašni snježni čovjek, legendarno je stvorenje koje navodno obitava u gornjim dijelovima Himalaje. Priče o ljudima koji su vidjeli jetija ili njegove otiske česte su u Indiji, Nepal i Butanu.

2013. je u istraživanju jednog britanskog znanstvenika zaključeno da bi himalajski 'jeti' zapravo mogao biti podvrsta smeđeg medvjeda, piše BBC.

Na Twitteru su mnogi s nevjericom reagirali na tvrdnje indijske vojske, a mnogi su se s tim odmah počeli i šaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2021 04:07