HIT NA TWITTERU

Svi se smiju ‘svečanom‘ jelovniku koji je kanadski premijer priredio Bidenu: ‘Kakvo sra**, ovo je neugodno...‘

To su vođe Kanade i SAD-a, dva bogata bijelca, zašto bi itko očekivao da njihova jela imaju okus, komentirali su korisnici Twittera‘

Joe Biden i Justin Trudeau 

 David Himbert/Hans Lucas Via AFP

Američki predsjednik Joe Biden 24. ožujka bio je u svom prvom službenom posjetu Kanadi, a korisnici Twittera od tad ne prestaju zbijati šale na račun jelovnika sa svečane večere koju je upriličio kanadski premijer Justin Trudeau.

Prema pisanju Independenta, jeli su se "Alberta goveđa pirjana rebarca" i "Quebec torta od pjenastoga javora", ali objave na društvenim mrežama najviše su se fokusirale na "humus od bijeloga graha".

Potpuni jelovnik uključivao je prvo jelo od kedrove soli i žutoperajne tune s korom od morskih algi, humus od bijeloga graha, krastavce, ukiseljenu rotkvicu i gorko zelenilo, krekere od sjemenki lana te emulziju limuna i peršina.

Glavno jelo sastojalo se od rebarca, pirea od butternut tikve i Yukon zlatnog krumpira pavé, mrkve pečene u medu od divljega cvijeća, finoga zelenoga graha, a pilo se vino Cabernet Sauvignon Pelee Island. Za desert je poslužena torta s pjenom od divljih borovnica i javora iz Quebeca, kao i karamela od screech ruma i meringue od slatke trave, uz svježe bobičasto voće.

Suresh Doss, autor koji piše o hrani, komentirao je: "Ovo je neugodno. Kakav jadan jelovnik, humus od bijeloga graha".

- Isuse, da je ovakva hrana poslužena za večeru u restoranu, to bi se zvalo uzimanjem taoca. Ovo je jedno neveselo, ozbiljno ‘sr**e‘ - rekao je Chris Nuttall-Smith, drugi autor o hrani i kritičar restorana, a Ken Hunt je dodao: "Gotovo možete osjetiti da je ovo opcija od 79 dolara po osobi u ugostiteljskoj tvrtki srednje klase".

- Ovo izgleda kao jelovnik Air Canade! Mogli ste barem imati soba, losa ili bizona... Ma to su vođe Kanade i SAD-a, dva bogata bijelca, zašto bi itko očekivao da njihova jela imaju okus - komentirali su korisnici Twittera.

- Pretpostavljam da bi bilo čudno da su mu samo naručili kinesku hranu za van. Ali bilo bi i puno bolje - dodala je Farah Ng.

- Nadam se da je ovo barem dobro napravljeno, ali da, izgleda prilično nemaštovito. Neka netko Joeu donese goveđu pljeskavicu Warden Station, nešto što će ga oduševiti - rekao je Jerome Persuad.

- Izgubila sam se na humusu od bijeloga graha i krekerima od sjemenki lana. Čini se kao da je ovaj jelovnik sastavljen prije deset godina - smatra Sandy Nayani, a novinar Stephen Maher zaključio je kako ga jelovnik “podsjeća na hranu u parlamentarnom restoranu".

- Hotelska kuhinja za starije ljude koji više vole običnu hranu - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 05:13