PAZI KORAK!

Svijet priča o Bidenovu gafu u Poljskoj: Pogledajte kako je ‘odlutao‘, desničari na nogama: ‘Glupan!‘

Joe Biden nije se u potpunosti držao protokola tijekom posjeta Varšavi

Joe Biden i Andrzej Duda

 Polish Pm Press Office/Upi/P/Polish Pm Press Office/upi/p

Američka potpora Ukrajini i dalje je snažna, istaknuo je američki predsjednik Joe Biden u utorak u razgovoru s poljskim kolegom Andrzejem Dudom u Varšavi, dan nakon što je neočekivano posjetio Kijev.

- Mogu reći s ponosom da je naša potpora Ukrajini nepokolebljiva, kazao je američki predsjednik.

Naglasio je i da je Sjevernoatlantski savez "snažniji nego ikad", pred prvu godišnjicu izbijanja rata u Ukrajini.

Istaknuo je da je "doista izvanredno" kakvu je potporu Ukrajini i Ukrajincima dala Poljska.

Bidenov posjet Poljskoj važan je znak predanosti SAD-a očuvanju sigurnosti u Europi, rekao je poljski predsjednik Duda.

- Vaš posjet važan je znak sigurnosti, znak američke odgovornosti za sigurnost svijeta i Europe. Amerika može sačuvati svjetski poredak, rekao je Duda na sastanku s Bidenom.

No, američkom predsjedniku tijekom posjeta Poljskoj ipak se dogodio manji gaf, što nisu propustili primjetiti američki desno orijentirani mediji.

Naime, tijekom posjeta održana je i ceremonija pregleda počasne bojne koju je Biden izvršio zajedno s poljskim predsjednikom. Problem je bio u tome da je u jednom trenutku američki predsjednik odlutao s crvenog tepiha, na što su Duda i još jedna osoba u pratnji odmah reagirali i vratili ga na ‘pravi put‘.

Neki komentatori na Twitteru predsjednika su odmah proglasili ‘dementnim‘, dok je urednik konzervativnog Patriot One News portala Matt Clark proglasio ‘glupanom‘.

Dopisnik NBC-a Richard Engel istaknuo je pak da je Biden, s obzirom na njegovu dob (ima 80 godina), pokazao zavidnu kondiciju tijekom napornog puta.

- Tajni put u ratnu zonu. Dva puta vlakom koji su trajali po 10 sati svaki. Važan govor u Poljskoj. Put sam po sebi bio bi iscrpljujuć, poručio je Engel.

Na odlasku iz Poljske, prilkom ukrcaja u avion Air Force One na varšavskom aerodromu, Biden se spotaknuo. Poletio je prema naprijed otprilike na polovici stepenica koje vode prema avionu.

Za razliku od pada u ožujku 2021., američki predsjednik je uspio zadržati ravnotežu, pa je odmah nastavio prema vratima zrakoplova. Kad je stigao do ulaza u zrakoplov, još je jednom mahnuo okupljenima na aerodromu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 00:47