TKO JE MISTERIOZNA ŽENA?

Svijet se ruga ‘Putinovoj lutki‘; Radi propagande istu ženu koristio u različitim ulogama: ‘Lažna je k‘o rublja!‘

Novinarka se zapitala je li ona samo glumica koji se koristi za popunjavanje fotografija ili ima neku drugu svrhu

Vladimir Putin s vojnicima

 -/Afp

Društvenim mrežama šire se nagađanja tko je misteriozna žena koja se pojavljuje na fotografijama s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Oštrooki novinar uočio je da se ista žena pojavljuje na više fotografija, svaki put u različitoj ulozi, prenosi Newsweek.

U subotu ujutro bjeloruski novinar Tadeusz Giczan podijelio je na Twitteru tri fotografije Putina koji stoji među vojnicima, mornarima i vjernicima, a na svakoj od slika prisutna je ista plavuša. CNN-ova dopisnica Clarissa Ward odgovorila je na Giczanine tweetove, postavljajući pitanja o identitetu žene i njezinoj točnoj ulozi.

Novinarka se zapitala je li ona samo glumica koji se koristi za popunjavanje fotografija ili ima neku drugu svrhu. Također je primijetila druge osobe koje su se više puta pojavile na fotografijama, ali se ne ističu toliko kao žena.

- Vojnikinja, mornarka, pobožna vjernica. Bog djeluje na misteriozan način, napisao je Giczan u objavi.

Fotografije je komentirao i dopisnik dopisnik Kyiv Posta Jason Jay Smart. Napomenuo je da je slika postrojavanja vojnika nastala tijekom novogodišnjeg obraćanja, dok je ona s vjernicima od Uskrsa. On je također ženu nazvao glumicom i rekao da je vjerojatno dio Putinova osiguranja.

- Kao što se moglo i očekivati: u Putinovom novogodišnjem obraćanju nisu pravi vojnici već glumci. Plavuša se također može vidjeti u njegovom uskršnjem obraćanju. Lažan je kao vrijednost rublje, napisao je Smart.

Andriy P. Zagorodnyuk, bivši ukrajinski ministar obrane, odgovorio je na Smartov tweet, tvrdeći da navodna šarada nije iznenađujuća. Putinovo novogodišnje obraćanje u subotu uslijedilo je nakon deset mjeseci opkoljene i dugotrajne ruske invazije na Ukrajinu. U svom govoru sukob je nazvao "svetom dužnošću prema precima i potomcima" i borbom za suverenitet Rusije.

- Oduvijek smo znali, a danas smo potvrdili da suverena, neovisna i sigurna budućnost Rusije ovisi samo o nama, o našoj snazi i volji, rekao je ruski čelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:43