SVE JE SNIMLJENO

Tajlandski premijer novinare pošpricao tekućinom za dezinfekciju: ‘Imate li još pitanja?‘

Prayuth Chan-ocha, bivši predvodnik vojnog državnog udara, poznat je po svojim opuštenim i povremeno komičnim konferencijama za medije
Prayuth Chan-ocha
 Screenshot/youtube

Premijer Tajlanda Prayuth Chan-ocha u utorak je prekinuo vlastitu konferenciju za medije te potom nekoliko okupljenih novinara pošpricao tekućinom za dezinfekciju kako ne bi morao odgovoriti na neka njihova pitanja, piše Reuters.

Prayutha je, čini se, naljutilo pitanje o potencijalnim kandidatima za tri nepopunjena ministarska mjesta.

Naime, tri ministra iz njegove vlade prošlog su tjedna uhićena zbog sudjelovanja u prosvjedima koji su se zbili prije sedam godina. Tereti ih se za poticanje pobune.

"Imate li još pitanja", pitao je Prayuth dok je stajao za podijem. "Ne znam, nisam to vidio. Nije li to nešto što bi premijer trebao prvi doznati?"

Prayuth je poslije toga napustio podij, uzeo bočicu tekućine za dezinfekciju, približio se novinarima koji su sjedili u prvom redu i većinu pošpricao tekućinom. Premijer je prije špricanja novinara lice prekrio zaštitnom maskom.

Prayuth, bivši predvodnik vojnog državnog udara, poznat je po svojim opuštenim i povremeno komičnim konferencijama za medije. No, često se zna iskaljivati na novinarima.

Premijer je kasnije snimljen kako priča s tim istim novinarima koje je prethodno pošpricao. Prayuth je i tijekom tog razgovora bio vidno živčan, a snimljen je kako mrmlja sebi u bradu i opetovano šprica novinare.

Premijer se potom ponovno udaljio od novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:22