‘SKANDAL STOLJEĆA‘

Tajne telefona Velje Nevolje: Zbog fatalne Dijane pao je nagrađivani inspektor?!

Uhićena je u petak zbog sumnje da je utjecala na svog kolegu Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za posebne istražne metode
Dijana Hrkalović
 Instagram

Bivša državna tajnica MUP-a Srbije Dijana Hrkalović, koja je uhićena zbog sumnje za trgovinu utjecajem u slučaju ubojstva Vlastimira Miloševića, prema podacima Nove.rs, naredila je da se izvještaji s telefona Veljka Belivuka ne dostavljaju tužiteljstvu na vrijeme.

Uhićena je u petak zbog sumnje da je utjecala na svog kolegu Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za posebne istražne metode, u slučaju ubojstva karatista Vlastimira Miloševića 2017. godine. Hrkalović se tereti da je naredila da se izvještaji o otvaranju telefona pronađenih nakon ubojstva na tračnicama, tek kasnije dostave tužiteljstvu.

Prema neslužbenim podacima, radi se o telefonu uhićenog vođe navijača Veljka Belivuka u kojem je pronađena prepiska u kojoj se spominju određene svote novca.

“Tijekom istrage slučaja Vlastimira Miloševića, Jović je došao do određenih informacija, što je dovelo do vrha tadašnje policije. Naime, tada su oduzeta dva uređaja Veljka Belivuka, a u jednom od njih, na aplikaciji Viber, pronađena je prepiska u kojoj se spominje Hrkalović, kao i sadašnji ministar obrane. Također, spominjale su se određene visoke količine novca, ali nije poznato čemu su bile namijenjene ”, kaže za novine Novi izvor.

Kako dalje navodi, ubrzo nakon toga počela je medijska hajka protiv inspektora Jovića, predvođena režimskim tabloidima, zbog čega je prvo uhićen, a potom i legalno pušten.

"Kada je taj telefon otvoren, podaci su stavljeni na CD. Što se kasnije dogodilo s tim CD-om, kao i gdje se sada nalazi, ostaje nepoznato. Inače, upravo je u tom razdoblju počela hajka protiv inspektora Jovića. To je rezultiralo njegovim uhićenjem u prosincu 2018., kada je uhićen jer je navodno davao informacije određenim osobama, zbog čega je legalno pušten ", dodao je izvor.

Inače, nagrađeni inspektor Dejan Jović preminuo je dva mjeseca nakon presude, od posljedica koronavirusa, a kako su bliski ljudi ranije rekli, planirao je otkriti tko je cijelu aferu pustio iz vrha policije, donosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 19:31