OPAKI 'UJAK JOE'

Tajne vrpce otkrile: Mafija htjela ubiti Franka Sinatru jer je uvrijedio njihova savjetnika!

Na suđenju mafijaškom bossu otkriven je kriminalni svijet poput onoga u filmu 'Kum'
 AP

Tajne audio vrpce prezentirane kao dokaz na suđenju navodnom mafijaškom bossu razotkrile su da je jedan od optuženih toliko mrzio pjevača Franka Sinatru da ga je htio ubiti.

Suđenje Josephu Ligambiju, poznatom kao "Ujak Joe", čelniku mafijaške organizacije u Philadelphiji, počelo je prošlog četvrtka nakon što je uhićen zbog optužbi za slučajeve kockanja i iznuđivanja iz 2011.

Tužiteljstvo tvrdi da je Ligambi nabavljao poker aparate i ostalu ilegalnu kockarsku opremu za barove, restorane i trgovine u Philadelphiji.

Uz Josepha Ligambija, na optuženičkoj klupi našao se još jedan od navodnih gangstera - Joseph 'Scoops' Licata.

Tužitelji žele uz pomoć audio materijala, koje je za FBI snimio doušnik, prikazati nasilnu povijest tamošnjeg kriminalnog podzemlja.

Snimke je načinio "preobraćeni" mafijaš Nicholas 'Nicky Skins' Stefanelli, koji je kao FBI-jev doušnik snimio na desetke mafijaških razgovora dok je bio ozvučen.

Jedan od snimljenih razgovora je i onaj između 69-godišnjeg Stefanellija i Licate. S njima na ručku u restoranu American Bistro u New Jerseyu prisutni su bili Louis Fazzini (45) i Nicholas Mitarotunda (74).

Njih četvero razgovarali su o mafijaškom savjetniku Antoniju 'Tony Bananas' Caponigrou, kojeg je Sinatra za vrijeme nastupa 1968. godine uvrijedio upozorivši ga "da začepi". Mafijaša je ta opaska toliko naljutila da je zamrzio Sinatru i prijetio da će ga ubiti.

Mafijaši su zatim počeli diskutirati o omiljenim pjevačima - a među favoritima su se našli Bobby Darin, Tom Jones i Elvis Presley. Jedan od njih je kazao da je Presleyeva verzija pjesme "My Way" bolja od Sinatrine.

Između ostalog, mafijaši su razgovarali o modi, a zatim su zaključili da puno bolje spavaju u zatvoru jer ih nitko ne zove na telefon usred noći.

Doušnik Stefanelli je navodno počinio samoubojstvo u veljači ove godine. Njegovo tijelo pronađeno je u hotelu u New Jerseyu.

Odvjetnik Josepha Ligambija, Christopher Warren, osporava vezu audio snimaka s podignutom optužnicom.

Ligambija i još 12 osoba tereti se za ilegalne kockarske operacije i "zelenaške" kamate na zajmove. Optužnica na 70 stranica, podignuta prošlog svibnja, opisuje mafijaški svijet poput onoga iz kultnog filma "Kum".

Suđenje se nastavlja u četvrtak, a očekuje se da će trajati tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:13