DVA LICA DIABOLIKA

Tajni život šefa Cose Nostre: U stanu mu pronađena dizajnerska odjeća, parfemi, tablete za potenciju...

Susjedi su ga opisali kao vrlo prijaznog čovjeka: ‘Živim na prvom katu, ponekad bih ga sreo, a on bi uvijek pristojno pozdravio‘

Uhićenje Mattea Messine Denara

 Handout/Afp

Parfemi, dizajnerska odjeća i tablete za potenciju bili su među stvarima pronađenima u stanu koji je, vjeruju istražitelji, koristio uhićeni šef sicilijanske mafije Matteo Messina Denaro, piše Reuters.

Messina Denaro (60) uhićen je u ponedjeljak u privatnoj bolnici u Palermu nakon što se skrivao više od 30 godina. Trenutno se nalazi u zatvoru u gradu L‘Aquila u središnjoj Italiji kamo je prebačen sa Sicilije.

Stan se nalazi u skromnoj zgradi u središtu gradića Campobello di Mazara u zapadnoj sicilijanskoj pokrajini Trapani, svega nekoliko kilometara udaljenom od Denarovog rodnog grada Castelvetrana.

Istražitelji su pronašli skupocjenu odjeću, cipele, dobro popunjeni hladnjak i mnogo računa iz restorana. Također je pronađeno i mnogo tableta za potenciju.

‘Denaro je vodio sasvim običan život, išao je u kupovinu i slično‘, kazao je jedan od istražitelja, Paolo Guido.

Susjedi su ga opisali kao vrlo prijaznog čovjeka.

‘Živim na prvom katu te zgrade, ponekad bih ga sreo, a on bi uvijek pristojno pozdravio‘, kazao je jedan od susjeda, Rosario Cognata.

Messina Denaro bio je poznat po svojoj ljubavi za luksuzne stvari, uključujući dizajnersku odjeću i skupe naočale. Kad je uhićen, nosio je sat vrijedan 35.000 eura.

Vjeruje se da je u tom stanu živio posljednjih godinu dana, a policija sada istražuje i druge lokacije na kojima je navodno boravio.

Istražitelji vjeruju da je Messina Denaro na dan svog uhićenja bio u bolnici La Maddalena u Palermu gdje se liječio od raka. U Palermu je živio i njegov suradnik Giovanni Luppino, koji je također uhićen.

image

Klinika u Palermu gdje je išao na liječenje

Italian Carabinieri Press Office/Afp

Pod istragom je i doktor Alfonso Tumbarello zbog sumnje da je pomagao mafijaškom šefu. Naime, otkriveno je da je Denaro kod njega bio na tretmanu pod lažnim imenom.

Također, po istragom je i Andrea Bonafede, vlasnik stana u kojem je boravio Denaro.

Messini Denaru, nadimka ‘Mršavi‘, suđeno je u odsutnosti i dobio je 20 uzastopnih doživotnih kazni zatvora zbog svoje uloge u nizu ubojstava, uključujući i napade bombom u kojima su 1992. poginuli istražitelji koji su se bavili mafijom, Giovanni Falcone i Paolo Borsellino.

Unatoč bolesti, tužitelji su rekli da je Messina sposoban služiti kaznu zatvora te da će ga ondje nastaviti liječiti od karcinoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:27