‘SVI U KUĆE!‘

Tajno snimljeni video iz zatvorenog velegrada: Ovako to izgleda kada se ženi sin Ramzana Kadirova

Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve djece, na vjenčanju je osobno čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin

Svadbena povorka

 Twitter

Oženio se Ahmat Kadirov, 17-godišnji sin čečenskog vođe Ramzana Kadirova. Njegova supruga je, navodno, Tamilla Makhmatova, no o mladenki se ne zna baš puno.

Povodom vjenčanja je bilo organizirano raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije, Groznom, a kako bi svadbena povorka neometano prošla gradom, ulice su bile ispražnjene od stanovnika. Također, nikome nije bilo dopušteno snimati svatove.

Pa ipak, video koji prikazuje kolonu luksuznih automobila, pojavio se na društvenim mrežama. Za snimanje je bila potrebna prilična hrabrost jer su prije vjenčanja policajci obilazili kuće i upozoravali stanovništvo na zabranu.

Inače, Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve djece, na vjenčanju je osobno čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kako je objavljeno u rujnu 2022., Sergej Kravtsov, ruski ministar obrazovanja, podržao je inicijativu da se tada 16-godišnjeg Ahmata Kadirova imenuje čelnikom vijeća za djecu i mlade ‘Pokret prvih‘. Ministar Kravtsov tada je obećao i da će podržati Kadirova mlađeg u svakom mogućem pogledu.

Nakon imenovanja, Ahmat se susreo i s Putinom o čemu je izvijestio na svom Telegram kanalu.

‘Bio je to neslužbeni sastanak na kojem je unuk prvog predsjednika Čečenije razgovarao s Putinom o politici prema mladima u toj regiji‘, stajalo je u objavi.

Na kraju sastanka, Putin je Kadirovu čestitao na nadolazećem vjenčanju.

image

Tamilla Makhmatova

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Inače, na sjevernom Kavkazu još uvijek postoji običaj stupanja u brak u vrlo mladoj dobi. Iako se prema ruskim propisima maloljetne osobe ne mogu vjenčati, lokalne vlasti mogu odobriti vjenčanje već sa 16 godina. No u Čečeniji još uvijek ima slučajeva stupanja u brak s tek 14 godina.

image

Sinovi Ramzana Kadirova, Ahmat (16), Eli (15) i Adam (14), snimljeni prošle godine na vojnoj obuci

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:03