ELIZABETIN SUPRUG

'TAKO MI JE ŽAO, ZBOG PROKLETOG SUNCA NISAM VAS VIDIO' Skrušeni princ Filip pismom se ispričao ženi ozlijeđenoj u nesreći u kojoj je sudjelovao

 REUTERS, Profimedia

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete II. uputio je "duboku ispriku" ženi ozlijeđenoj u automobilskoj nesreći u kojoj je sudjelovao prije deset dana, prenosi tabloid Sunday Mirror.

Časopis je objavio kopiju pisma koje je Filip uputio Emmi Fairweather, putnici u automobilu na koji je Filip naletio svojim Land Roverom blizu dvorca Sandrinhgam.

- Duboko se ispričavam zbog svoje uloge u automobilskoj nesreći na križanju Babingley. U uobičajenim okolnostima vidim vozila koja mi stižu ususret iz smjera Dersinghama, no u ovom slučaju zbog sunca nisam vidio automobil i jako mi je žao zbog posljedica - piše u Filipovu pismu objavljenom u Sunday Mirroru.

Kraljevsku su obitelj oštro kritizirali jer se vojvoda nije ispričao dvjema ženama ozlijeđenima u sudaru.

Vojvoda od Edinburgha je, među ostalim napisao da je i sam bio "vrlo potresen nakon nesreće" te da mu je "laknulo kad je saznao da nema teško ozlijeđenih".

Pojasnio je kako mu je policajac savjetovao da se odmah vrati u Sandringham te da je o slomljenom zglobu Emme Fairweather doznao tek kasnije.

- Želim vam što brži oporavak od ovoga nesretnog iskustva, iskreno Vaš Filip - napisao je na kraju.

Nastavnica Ellie Townsend (28) i njezina devetomjesečna beba su u sudaru što ga je prouzročio 97-godišnji princu u mirovini prošle s lakšim ozljedama, a suvozačica Emma Fairweather završila je u bolnici sa slomljenim ručnim zglobom.

Nesreća se dogodila 17. siječnja, a pismo objavljeno u Sunday Mirroru ima nadnevak 21. siječnja.

Fairweather je za časopis kazala da vojvodino pismo predstavlja "vrlo lijepu gestu" te kako je svjesna toga "koliko ga je bilo teško napisati i pronaći prave riječi", a da je one još više ne uznemire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:20