TROVANJE U KLUBU

Tako to rade u Londonu: Nakon fatalne greške konobara gosti završili u bolnici, pogledajte drastičnu kaznu!

Noćni klub Tiger Tiger u Haymarketu u središtu Londona kažnjen je nakon što je uprava priznala krivnju

Ilustracija

 Igor Normann/Alamy/Alamy/Profimedia/Igor Normann/alamy/alamy/profimedia

Slučaj sličan onome koji je prije nekoliko tjedana okupirao hrvatsku javnost, dogodio se u Londonu gdje je jedan lokal kažnjen nakon što je barmen greškom gostima umjesto soli uz tekilu davao kaustičnu sodu, tj. natrijevu lužinu koja se koristi za čišćenje, piše Guardian.

Noćni klub Tiger Tiger u Haymarketu u središtu Londona, kažnjen je sa 120.000 funti (oko 140 tisuća eura) nakon što je njegova uprava priznala krivnju po četiri točke Zakona o zdravlju i sigurnosti na radu.

Istraga je otkrila je da se incident dogodio kada je grupa posjetitelja 7. prosinca 2021. naručila četiri tekile, koje se poslužuju sa soli i limetom,

Barmen je pripremio piće i dok je to radio, shvatio da nema soli za tekilu. Otišao je u neosvijetljeni prostor iza šanka i upotrijebio jednokratnu plastičnu čašu da iz velike bijele posude koja je stajala na polici zagrabi nešto za što je vjerovao da je sol.

Gosti su zatim stavili bijelu tvar na nadlanicu, polizali je i popili čašicu tekile. Odmah im je pozlilo i pozvana je hitna pomoć. Kada je shvatio da nešto nije u redu, barmen je sam okusio supstancu koja mu je opekla usta i jezik.

Policajci koji su došli na mjesto događaja pronašli su bijelu posudu s naljepnicom na kojoj je pisalo kaustična soda. Prilikom testiranja utvrđeno je da tvar ima pH vrijednost od 13, što je čini vrlo lužnatom.

Aicha Less, zamjenica šefa kabineta te lokalne zajednice zaduženog za javnu zaštitu i izdavanje dozvola, rekla je: ‘Šokantni detalji ovog slučaja pokazuju nedopustiv nedostatak pažnje prilikom rukovanja s otrovnim kemikalijama za čišćenje. Ovaj incident pokazuje da zanemarivanje osnovnih sigurnosnih mjera može imati najteže posljedice.‘

‘Nadamo se da će značajna novčana kazna dosuđena na sudu djelovati kao upozorenje za sve tvrtke i spriječiti da se ovo ikada više dogodi‘, kazala je Less.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:58