ŠOK NA LETU IZ MÜNCHENA

TALAČKA DRAMA U ZRAKOPLOVU Mladić s Kosova napao stjuardesu žiletom pa se zaključao s njom u WC

 AFP

MÜNCHEN - Na letu Lufthanse iz Münchena prema Budimpešti dogodio se incident zbog kojega se zrakoplov morao vratiti prema njemačkoj zračnoj luci.

Naime, podivljali putnik (28), koji je sjedio u stražnjem dijelu aviona, jednoj je stjuardesi (50) zaprijetio žiletom nedugo nakon polijetanja. Iznenada je iskočio iz sjedala i prestrašio stjuardesu, zgrabio je i stavio joj žilet ispod vrata.

Došlo je do pomutnje u zrakoplovu. Druga je stjuardesa htjela priskočiti u pomoć, ali ju je napadač, inače Albanac s Kosova, porezao žiletom po ruci. Potom se s prvom stjuardesom zaključao u toalet, piše Bild.

Zatim je postavio svoj prvi zahtjev, ali nitko ga nije razumio. Bilo je to 10 minuta nakon polijetanja.

Piloti su saznali za talačku krizu u zrakoplovu te su odlučili vratiti avion prema zračnoj luci "Franz Josef Strauss".

Zrakoplov je sletio u München nakon što je proveo 18 minuta u zraku. Putnici i posada napustili su avion, nakon čega su u njega navodno uletjeli policajci, iako službeno to nije potvrđeno

Albanac je još uvijek držao zatočenom stjuardesu. Kako nitko nije pričao albanski, stigao im je u pomoć netko tko ga razumije.

Napadača su uspjeli uvjeriti da se preda i pusti stjuardesu, kojoj je pružena liječnička pomoć.

Bild saznaje da je mladi Kosovar prije četiri tjedna uhićen u Passauu jer ga je policija zatekla u ilegalnom boravku u Njemačkoj. Tražio je azil, ali mu je odbijen, a na let za Budimpeštu navodno se ukrcao prema naredbi njemačkih vlasti koje su ga odlučile deportirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:56