OPET NJEMAČKA...

Talačka kriza u ljekarni u Karlsruheu! Mediji: Otmičar traži milijun eura‘; Policija: ‘Zatočeno je više ljudi!‘

Njemački list Bild izvijestio je da je sve počelo oko 16:30 sati po lokalnom vremenu i da je policija u kontaktu s navodnim otmičarom

Prizori iz Karlsruhea

 /Screenshot Twitter

Njemačka policija objavila je u petak da je mobilizirana zbog potencijalne talačke krize u zapadnom njemačkom gradu Karlsruheu.

Incident je uslijedio nakon smrtonosnog napada u četvrtak u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu.

Policija u Karlsruheu ogradila je područje u središnjem dijelu grada jer nije bila poznata razina opasnosti, objavila je policija na Twitteru.

"Hitne službe su na terenu zbog talačke situacije u ljekarni u Ulici Ettlinger. Trenutna situacija nije jasna, uskoro više informacija", napisali su iz tamošnje policije na Twitteru. "Prema dosadašnjim saznanjima, nekoliko osoba su uzeti kao taoci. Čini se da nisu ozlijeđeni", dodali su tvitu koji je objavljen naknadno.

Glasnogovornik u telefonskom pozivu Reutersu nije rekao koliko ima talaca niti koliko dugo traje operacija.

Njemački list Bild izvijestio je da je sve počelo oko 16:30 sati po lokalnom vremenu i da je policija u kontaktu s navodnim otmičarom. Isti list piše da otmičar navodno traži milijun eura.

Karlsruhe, nedaleko od francuske granice, grad je s oko 300.000 ljudi i dom je Saveznog suda pravde, najvišeg njemačkog suda.

Policija je pozvala stanovnike da se klone tog područja, a oni, koji ne mogu do svojih domova, mogu se skloniti u obližnjoj školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:38