PROCURIO VIDEO

Talibani pogubili poznatog afganistanskog komičara: Do zadnjeg trena im se rugao i smijao u lice

Nazar Mohammad bio je zvijezda TikToka na kojem se rugao militantima koji su ga uhvatili u svom osvetničkom pohodu
Afganistanski komičar
 Screenshot

Afganistanski TikTok komičar Nazar Mohammad, poznatiji kao Khasha Zwan, do zadnjeg je trenutka svog života ismijavao talibane koji su došli po njega i pogubili ga.

Dok su ga militanti odvlačili od kuće, prije nego što su ga ubili, Mohammad im se smijao u lice i šalio se na njihov račun.

U viralnom videu koji je snimljen krajem srpnja, a koji je sad objavio Daily Mail, vidi se Mohammada na stražnjem sjedalu automobila, a s obje strane su talibani od kojih jedan maše kalašnjikovom.

Mohammada su, prema informacijama Human Rights Watcha, talibani pogubili nakon što su krajem srpnja osvojili Kandaharu.

Slavni komičar bio je poznat po svojim skečevima u kojima je kroz pjesme i ples ismijavao talibane, a snimke je objavljivao na svom TikToku.

Na videu koji je snimljen u njegovim posljednjim trenucima, Mohammad se i dalje ruga militantima, zbog čega ga je jedan taliban počeo šamarati. Drugi taliban se smijao, a onda je u jednom trenutku manje oružje zamijenio većim.

Kasnije je ubijen s više hitaca, a prema izvješćima talibani su mu prerezali i vrat.

Militanti su u početku negirali bilo kakvu umiješanost u njegovu smrt, ali kasnije su priznali odgovornost i potvrdili da su dvojica muškaraca u autu talibani. Tvrdili su da je uhićen i da će mu suditi na talibanskom sudu.

Mohammad je prethodno radio za afganistansku nacionalnu policiju, što ga je činilo idealnom metom u osvetničkom talibanskom pohodu, a bio je poznat i po šalama i pjesmama na njihov račun.

Nakon smrti, iza sebe je ostavio ženu i kćeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:13