SKRIVEN MEĐU BANANAMA

Talijanska policija pronašla kokain vrijedan 800 milijuna eura: ‘Dio je bio namijenjen Hrvatskoj‘

Droga je otkrivena u kontejnerima od 12 metara zahvaljujući specijalnim skenerima, uz pomoć psa tragača Joela, dodala je policija

Talijanska policija/Ilustracija

 Riccardo Fabi/Nurphoto Via Afp

Policija u južnoj Italiji priopćila je u utorak da je zaplijenila 2700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera s bananama koji su bili isporučeni iz Ekvadora.

Kokain pronađen u kalabrijskoj luci Gioia Tauro bio bi vrijedan više od 800 milijuna eura, rekla je talijanska policija u priopćenju.

Pošiljka je stigla iz Guayaquila u Ekvadoru, a konačno odredište bila je Armenija, preko crnomorske luke Batumi u Gruziji.

Droga je otkrivena u kontejnerima od 12 metara zahvaljujući specijalnim skenerima, uz pomoć psa tragača Joela, dodala je policija.

Policija je rekla da je u posljednjih nekoliko dana pronašla dodatnih 600 kilograma kokaina u kontejnerima s voćem iz Ekvadora koji su bili isporučeni kroz Gioia Tauro.

Te su pošiljke bile namijenjene drugim dijelovima Italije, kao i Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji, dodali su.

Kalabrija je dom ‘Ndranghete, koja je zamijenila sicilijansku Cosa Nostru kao najmoćnija talijanska mafijaška organizacija i igra središnju ulogu u trgovini drogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:02