‘TISKARA NOVCA‘

Talijanski karabinjeri Hrvata (21) zatekli s lažnim dokumentima, ali pravi ulov čekao ih je u njegovom stanu

Najvjerojatnije je krivotvoreni novac trebao poslužiti za poslovnu prevaru tzv. rip deal
 Carabinieri

Čak 500 tisuća krivotvorenih eura i švicarskih franaka zaplijenili su talijanski karabinjeri od 21-godišnjeg državljanina Hrvatske kojem je, kako otkrivaju istražitelji, krivotvorenje novčanica način života.

Prema pisanju talijanskih medija, 21-godišnjak sa rimskom adresom unazad nekoliko godina, prvo je zatečen sa lažnim dokumentima i sa predmetima za koja su posumnjali da potječu iz kaznenih djela. Potom su ishodili sudski nalog za pretres doma i u njemu pronašli tiskaru novca.

Osim pola milijuna lažnih novčanica s napisom fac simile pronašli su i dvije krivotvorene vozačke dozvole koje je tobože izdala Švicarska i koje ne vrijede za iseljenike a na kojima su se nalazili vjerodostojni podaci jednog žitelja Lugana uz fotografiju 21-godišnjaka.

Također, istražitelji su pronašli i 12 tisuća eura te 200 švicarskih franaka za koje pretpostavljaju da potječu iz kaznenih djela, a u domu 21-godišnjeg Hrvata pronađene su i dvije registarske pločice ukradene 2019. godine.

- Sve pronađene stvari su oduzete. Najvjerojatnije je krivotvoreni novac trebao poslužiti za poslovnu prevaru tzv. rip deal u kojoj bi se lažnim novčanicama kupovao neki drugi predmet ili bi ih se mijenjalo u drugu valutu - uvjeravaju karabinjeri iz talijanskog Bruina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:36