‘VIDIM SAMO MRAK‘

‘Tata ne diše, a mene boli, zaglavljen sam‘: Auto je letio 22 metra s ceste, dječak (8) sve oduševio herojskim činom

Zahvaljujući stalnoj komunikaciji s djetetom, automobil je pronađen, a teško ozlijeđeni otac i sin prevezeni su u bolnicu

Prometna nesreća u Sjevernoj Makedoniji

 Mitko Jančev/FACEBOOK

Teška prometna nesreća dogodila se na cesti Drenovo - Kavadarci u Sjevernoj Makedoniji, a Mitko Jančev, predsjednik općine Kavadarci, na svojoj Facebook stranici napisao je kako je zahvaljujući dječaku heroju izbjegnuta velika tragedija, prenosi Blic.

Naime, automobil u kojem su bili otac i sin odletio je 22 metra dalje od ceste, a dijete, u dobi od samo osam godina, uspjelo je potražiti pomoć za oca i sebe iako je i samo zadobilo ozljede u nesreći.

- Dežurni operater na broju 112 zaprimio je poziv zabrinute majke koja je prijavila da joj se javio osmogodišnji sin i u strahu joj rekao da je vozilo kojim je upravljao njezin suprug sletjelo s ceste. Operater je odmah kontaktirao dijete, koje je bilo uplašeno, šokirano i ozlijeđeno - napisao je predsjednik općine Kavadarci na društvenoj mreži.

Istovremeno, drugi operater odmah je o svemu obavijestio Hitnu medicinsku pomoć i policiju, koji su krenuli u potragu za automobilom.

- Zahvaljujući stalnoj komunikaciji s djetetom, automobil je pronađen, a teško ozlijeđeni otac i sin prevezeni su iz Opće bolnice Кavadarci u Skoplje. Bravo za našeg malog heroja koji je usprkos ozljedama uspio javiti se i zatražiti pomoć - i to riječima: ‘Vidim samo mrak, zaglavio sam se, boli me, a moj otac ne diše‘. Molimo se za njih - zaključio je Jančev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:29