POTRESNA SNIMKA

Tech milijarder nasmrt izboden ispred luksuzne zgrade: Krvav i ošamućen molio prolaznike za pomoć, svi su ga ignorirali

Prema izvještaju San Francisco Standarda, Lee je oko 2:35 sati nazvao 911 i zavapio: ‘Upomoć. Netko me ubo‘

Bob Lee

 Mobilecoin.com

Nadzorne kamere snimile su posljednje trenutke Boba Leeja (43), osnivača aplikacije Cash App, koji je divljački izboden u San Franciscu i ostavljen da umre. Video pokazuje kako otac dvoje djece grčevito steže svoje rane i moli prolaznike za pomoć - u jednom trenutku očajnički je pokušavao zaustaviti automobile u prolazu, no oni su samo projurili kraj njega ignorirajući ga. Kako piše Daily Mail, Bob je u noći na utorak više puta uboden u prsa u gradskoj četvrti Rincon Hill, gdje je bio zbog poslovnih obveza.

Ovo brutalno ubojstvo u izbornom okrugu bivše predsjednice Zastupničkog doma i demokratkinje Nancy Pelosi izazvalo je zabrinutost zbog manjka javne sigurnosti i sve većeg broja beskućnika u San Franciscu. I ubijeni Lee svojedobno je živio u tom gradu, no preselio se upravo zbog porasta kriminala na ulicama.

Na potresnom videu vidi se kako krvav i ošamućen Bob tetura glavnom ulicom, zatim posrće prema stambenoj zgradi Portside na adresi Main Street 403, gdje pada na tlo. Nekoliko trenutaka nepomično leži, no nekako uspijeva kleknuti i dočepati se mobitela. Kad pokraj njega prođe automobil, Lee mu maše ne bi li ga zaustavio, no vozač se samo odvezao dalje.

Prema izvještaju San Francisco Standarda, Lee je oko 2:35 sati nazvao 911 i zavapio: "Upomoć. Netko me ubo".

- Žrtva je prevezena u lokalnu bolnicu s ozljedama opasnima po život. Unatoč naporima hitne pomoći i medicinskog osoblja, muškarac je podlegao ozljedama - objavila je policijska uprava San Francisca (SFPD).

Kuhinjski nož s oštricom od 3,6 centimetara navodno je pronađen na obližnjem parkiralištu, ali policija još nikoga nije uhitila zbog napada. Šef SFPD-a Bill Scott odbio je ponuditi motiv napada i nije htio reći je li žrtva birana ciljano ili nasumično.

Ove godine u San Franciscu bilo je 39 ubojstava, a gradska policijska uprava trenutačno ima manjak od 541 službenika.

Izvršni direktor Twittera i Tesle, Elon Musk, nakon Leejeva ubojstva na Twitteru je napisao: "Mnogi ljudi koje poznajem bili su teško napadnuti. Nasilni zločini u San Franciscu su užasni, a čak i ako su napadači uhvaćeni, često su odmah pušteni".

I stanovnici tog grada žale se kako se prijestupnici recidivisti odmah vraćaju na ulice.

- I mi tu ne možemo ništa. Naravno da se bojimo - kažu.

Ubijeni Lee napustio je područje San Francisca prije šest mjeseci i preselio se u Miami, ali u grad se vratio zbog posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:47