Greg Abbott

Teksaški guverner, veliki protivnik nošenja zaštitnih maski, zaražen koronavirusom

Rezultat testa bio je pozitivan samo dan nakon što Abbott govorio u zatvorenom prostoru u prepunoj prostoriji republikanskih pristaša
(FILES) In this file photo taken on June 8, 2021 Texas Governor Greg Abbott attends a press conference where he signed Senate Bills 2 and 3 at the Capitol in Austin, Texas. - The Republican governor of Texas, who has been a forceful opponent of mask mandates, has tested positive for Covid-19, his office said Tuesday, one day after attending an indoor public event.
Greg Abbott, who is fully vaccinated, ”has been testing daily, and today was the first positive test result,” said a statement from his spokesman Mark Miner. (Photo by Montinique Monroe/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP)
 Montinique Monroe

Teksaški guverner Greg Abbott, poznat i kao protivnik nošenja maski, pozitivan je na testu za covid-19, objavio je u utorak njegov ured navodeći da je američki republikanac dobro i da ne pokazuje simptome bolesti.

Abbott, koji je cijepljen u prosincu, a odbio je pozive da se ponovno uvedu maske dok se visoko zarazna delta varijanta širi u Teksasu, izolirao se u guvernerovoj vili u Austinu i prima monoklonska antitijela, rekao je njegov glasnogovornik Mark Miner.

On je najmanje 11. guverner koji je pozitivno testiran na virus od početka pandemije, pokazuju podaci agencije The Associated Press.

Rezultat testa bio je pozitivan samo dan nakon što Abbott, kojega se u javnosti često može vidjeti bez maske, također nije nosio masku dok je govorio u zatvorenom prostoru u blizini Dallasa u prepunoj prostoriji republikanskih pristaša, od kojih je većina bila starija i bez maske.

Videosnimka koju je objavila njegova kampanja pokazuje kako se guverner druži sa sudionicima dok se okupljaju oko njega i fotografiraju.

Abbott je odbio pozive da se ponovno uspostave ograničenja za vrijeme pandemije, uključujući i pravilo nošenja maski, dok se broj zaraženih u Teksasu ponovno povećava, bolnice su pod opterećenjem, a sve više školskih okruga prkosi njegovim odredbama da se u učionicama ne nose maske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:15