30 MJESECI U ZATOČENIŠTVU

TEMPIRANE BOMBE SPREMNE RASPRŠITI SE PO SVIJETU Dječak (7) detaljno objasnio kako su ga obučavali ISIS-ovci

 Twitter/Screenshot/Reuters

Dječak (7) kojeg su 30 mjeseci u zatočeništvu držali pripadnici tzv. Islamske države prepričao je sve strahote koje je morao izdržati i na koje su ga prisiljavali ISIS-ovci, piše Daily Mail.

Dječak, koji pripada skupini Jezida (manjina koja govori kurdskim jezikom, ali nisu ni Arapi ni muslimani i džihadisti ih smatraju hereticima), opisao je u dramatičnoj video snimci kako su ga gotovo dvije i pol godine obučavali za borbu, dekapitaciju glava neprijatelja te rukovanje oružjem.

Također, zgrožena rodbina potvrdila je i kako je mališan bio podvrgnut radikalnoj islamizaciji, a za posljedica cijele turture dječak ima velikih problema s reintegracijom u normalno društvo i porodicu.

Vidno potresen dječak (iz razumljivih razloga nije mu otkriveno ime) u kameru izravno priča kako su ga prvo naučili kako nositi oružje i pucati, a onda je na red došla i lekcija o dekapitaciji glava...

- Nosili smo oružje i pucali iz njega. Učili su nas kako se sastavi i rastavi puška. Zatim su nas učili kako nekome odsjeći glavu, uloviti je i narezati nožem na komade - priča nesretno dijete.

Prema svjedočanstvima sa snimke, koja je navodno snimljena u Kurdistanu, više od 1000 jezidske djece zarobljeno je i obučavano u kampovima ISIS-a.

Nesretni dječak zarobljen je još 2014. godine tijekom brutalnih napada na Sindžar u Iraku, a na desetke tisuća Jezida je tada pokušalo naći utočište u planini gdje su danima bez vode i hrane pokušavali preživjeti na visokim temperaturama.

Džihadisti nisu imali milosti. Muškarce su pobili, a žene su pretvorili u robinje i prisilili ih na brak s borcima Islamske države.

Kao najgoru posljedicu zatočništva rodbina drži činjenicu da je mališan zaboravio materinji jezik, a pokušavaju mu i iz glave 'izbiti' ideje Islamske države kojima je bio konstantno podvrgnut.

Vlasti strahuju da su takva djeca sada 'tempirane bombe' spremne raspršiti se po svijetu i vršiti terorističke napade po nalogu Islamske države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:25