UPLAKANI BORIS

Teniska legenda pred kamerama otvorila dušu: ‘Dotaknuo sam dno, ne znam što da radim...‘

Boris Becker (55) u novom dokumentarcu govorio je o odlasku u zatvor nakon sudske presude
 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Boris Becker (55) otvorio je dušu u novom dokumentarcu u kojem progovara o ‘emocionalnom nemiru‘ koji je osjećao prije nego što je osuđen zbog bankrota.

Teniska zvijezda, koji je sa 17 godina osvojio Wimbledon, uz još šest Grand Slam turnira, rekao je da je dotaknuo ‘dno‘ dok je čekao kaznu početkom ove godine.

U travnju je osuđen za skrivanje imovine vrijedne 2,5 milijuna funti kako bi izbjegao plaćanje dugova, ali se očekuje da će uskoro biti pušten na slobodu nakon gotovo osam mjeseci zatvora.

Snimku razgovora s Beckerom prije izricanja presude objavili su filmaši nadolazećeg dokumentarca koji je zasad bez naslova.

Na snimci uplakani Becker govori u kameru: ‘Dotaknuo sam dno, ne znam što da radim s tim. Suočit ću se sa svojom kaznom, neću se sakriti niti pobjeći. Prihvatit ću kakvu god kaznu dobijem. Danas je srijeda je popodne, a ja ću već u petak znati što s ostatkom života...‘

Redatelj Alex Gibney i producent John Battsek, poznati po dokumentarcima nagrađenim Oscarom poput ‘Searching For Sugar Man‘, dokumentirali su život teniske zvijezde tri godine u nizu, kako su naveli, ‘duboko intimnih intervjua‘.

Očekuje se da će Becker, koji živi u Londonu od 2012., odslužiti polovicu od svoje 30-mjesečne kazne iza rešetaka, a potom će navodno biti deportiran u Njemačku.

Daily Mail citirao je izvor iz britanske vlade u svibnju koji je rekao da Becker ispunjava kriterije za razmatranje za deportaciju i da će njegov slučaj biti razmotren na uobičajen način.

Becker bi se kvalificirao za automatsku deportaciju jer je strani državljanin za kojeg se ne smatra da ima britansko državljanstvo i dobio je zatvorsku kaznu višu od 12 mjeseci. Međutim, Becker bi se mogao žaliti na ovu odluku.

Iz Apple TV+ poručuju kako dvodijelni dokumentarac istražuje trostrukog prvaka Wimbledona i bivšeg prvog tenisača svijeta od početka, kao i njegov buran osobni život.

U dokumentarcu se, uz njegovu užu obitelj, pojavljuju i Beckerovi teniski rivali poput Amerikanca Johna McEnroea, Šveđanina Matsa Wilandera i Nijemca Michaela Sticha.

Tu je i Novak Đoković kojeg je Becker trenirao od 2013. do 2016. kada je nekadašnji prvi tenisač svijeta osvojio šest grand slamova.

Autori su kontaktirali i Bjorna Borga, bivšeg teniskog broja jedan, koji je bio najmlađi muški prvak Wimbledona 20 godina prije nego što je Becker oborio njegov rekord.

Becker je proglasio bankrot 21. lipnja 2017., a vjerovnicima je ostao dužan gotovo 50 milijuna funti, ponajviše zbog neplaćenog zajma za njegovo imanje u španjolskoj Mallorci.

Becker se pokušao ‘vaditi‘ tako što je prebacio gotovo 427.000 eura sa svog poslovnog računa drugima, uključujući i svoje bivše supruge Sharlely ‘Lilly‘ Becker te Barbaru Feltus.

Becker, koji je 2002. u Njemačkoj osuđen na dvije godine uvjetne kazne zbog utaje poreza i pokušaja utaje poreza u vrijednosti od 1,7 milijuna eura, ranije ove godine proglašen je krivim za četiri kaznena djela prema Zakonu o nesolventnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33