KAOS U PAKISTANU

Teror u jednom od najraskošnijih hotela: Meta bio kineski veleposlanik, već se zna i tko stoji iza napada

Snimke s mjesta eksplozije prikazuju automobile u plamenu i požar koji bjesni na parkiralištu hotela
Eksplozija u Pakistanu
 Banaras Khan/AFP

U eksploziji bombe u luksuznom hotelu u pakistanskom gradu Quetti ubijene su četiri osobe, a ranjeno je njih 11, javlja BBC.

Sumnja se da je meta napada na parkiralištu hotela Serena bio Nong Rong, kineski veleposlanik u Pakistanu.

Veleposlanik Rong se nalazio u Quetti, glavnom gradu provincije Balochistan blizu granice s Afganistanom, ali u to vrijeme nije bio na mjestu događaja.

- Automobil koji je bio pun eksploziva eksplodirao je na parkiralištu hotela, rekao je pakistanski ministar unutarnjih poslova Sheikh Rashid Ahmad lokalnoj televiziji ARY News, a prenosi Al Jazeera.

Snage sigurnosti pojurile su do hotela i nitko nije smio prići mjestu eksplozije. Snimke na lokalnim vijestima prikazuju automobile u plamenu i požar koji bjesni na parkiralištu hotela, dok je iz policije poručeno da je otvorila istragu.

image
Banaras Khan/AFP

Hotel Serena najpoznatiji je u Quetti i poznat je kao mjesto koje odabiru vladini službenici i ugledni dužnosnici.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ne navodeći detalje. Posljednjih mjeseci su militantne organizacije pojačale napade u plemenskim područjima u blizini granice s Afganistanom. Balochistan je mjesto dugotrajne separatističke pobune.

image
Banaras Khan/AFP

Militanti traže neovisnost od ostatka Pakistana i protive se velikim kineskim infrastrukturnim projektima na tom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:09