AMERIKANCI ZABRINUTI

'Teroristi imaju sofisticirane bombe koje je teško otkriti'

Vođa kongresnog odbora, republikanac Mike Rogers, kazao je da postoji ogroman pritisak na američke tajne službe "da spriječe svaki napad"
 Arhiva

WASHINGTON - Teroristička prijetnja u Sjedinjenim Državama sve je veća, a Amerikanci nisu sigurni kao što su bili prije godinu ili dvije, kazali su čelnici odbora za sigurnost Predstavničkog doma i Senata u razgovoru za CNN.

Čelnica senatskog odbora Dianne Feinstein kazala je da danas ima više terorističkih skupina nego ikad, a da one imaju vrlo sofisticirane bombe koje je teško detektirati.

Vođa kongresnog odbora, republikanac Mike Rogers, kazao je da postoji ogroman pritisak na američke tajne službe "da spriječe svaki napad".

Dodao je da taj posao postaje sve teži jer se Al-Qa'ida mijenja, te da su skupine koje su joj se u međuvremenu pridružile a ranije su djelovale samostalno promijenile i način komunikacije.

"Mi tu, u našoj zemlji, raspravljamo o ulozi obavještajnih službi. Moramo se iz toga ubrzo izvući i shvatiti da naše obavještajne službe ne čine loši dečki", rekao je Rogers, misleći pritom na aferu oko američkog sustava nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:26