OZLIJEĐENE 22 OSOBE

TERORISTIČKI NAPAD Identificiran osumnjičeni za eksploziju u londonskoj željeznici, snimile ga nadzorne kamere

 REUTERS

Britanske sigurnosne službe identificirale su osumnjičenog za eksploziju u podzemnoj željeznici u zapadnom Londonu uz pomoć snimke nadzorne kamere, objavio je Sky News navodeći sigurnosne izvore.

"Sigurnosni izvori kažu da su identificirali osumnjičenog  za eksploziju na postaji Parsons Green, uz pomoć snimke nadzorne kamere", rekao je Mark White dopisnik Sky Newsa za unutarnju politiku. 

Dio Londona u kojemu se eksplozija dogodila zatvoren je u petak nakon napada koji policija tretira kao teroristički napad.Britanski list The Birmingham Mail objavio je na svojoj internetskoj stranici da je policija uhitila osumnjičenog muškarca naoružana nožem blizu New Street Station. Policija zasad te navode nije komentirala, navodi Reuters.

Ranije u petak policija rekla je da je eksplozivna naprava izazvala eksploziju u londonskoj postaji podzemne željeznice i da je riječ o "terorističkom napadu".

"Procjenjujemo da je detonaciju izazvala improvizirana eksplozivna naprava", rekao je u petak vodeći britanski stručnjak za protuterorizam Mark Rowley i dodao da londonskoj policiji pomaže britanska obavještajna služba MI5.

Dvadeset dvije osobe zbrinute su u bolnici nakon napada i nije riječ o teškim ozljedama, objavile su medicinske službe, a prenosi agencija AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2020 22:10