POSLJEDNJI VAPAJ

Tetka ubijene opisala kako ju je Nermin vukao za kosu u vikendicu smrti: ‘Rekla je ‘Pomozi mi‘, nisam mogla...‘

‘Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: ‘Gdje je?!"
 Društvene mreže

- Nekako je uspio da uđe u kuću. Prislonio mi je pištolj na glavu i uzviknuo: "Gdje je?!" Onda je nekako došao do nje, tukao je, šutirao... Ona mi je rekla: "Pomozi mi, tetka"! Ja joj nisam mogla pomoći...

Ovako započinje potresnu ispovijest Zijada Vuković Pamuković, tetka Nizame Hećimović koju je zvijerski prošlog petka u Gradačcu ubio pomahnitali nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović, piše Blic.

Osim Nizame, Sulejmanović, koji je u Gradačcu sijao strah godinama, ubio je Đengiza i Denisa Ondera, te teško ranio Harisu Onder. Upucao je i policajca Nedima Pamukovića, sina Zijade Vuković Pamuković, Nizamine tetke.

Zijada je za "Dnevni avaz" progovorila o posljednjim satima Nizaminog života, te je u dahu prepričala dramu koju, kaže, neće zaboraviti do groba. Njen suprug Samir je u trenutku napada pomahnitalog Nermina bio u Italiji.

- Nermin je došao, dolje je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: "Gdje je?!" - govori kroz suze Zijada.

Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.

- Tu je ispalio metak, nije odmah mogao ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga vani, ja sam sa sinom izašla, zvala policiju, plakala - prepričava Zijada.

Nermin Sulejamanović je uzeo bebu, odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

- Tu je bila vriska, drama, tukao ju je... Šakama je udarao, ja sam plakala, dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: "Pomozi mi, tetka". Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila je za pomoć - govori Zijada i briznu u plač.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu od policije i od suda, ali i od Nerminovih prijatelja.

- Ja i sada kada dođem kući vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas - kaže Nizamina tetka.

Nizama Hećimović (38), žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je u ponedjeljak na groblju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubojstvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u obitelji.

On je ubio svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kći ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesretnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, točnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 21:04