KORONAVIRUS

The Times: Oko dva milijuna doza cjepiva AstraZenece tjedno za Ujedinjeno Kraljevstvo

Britanija je odobrila cjepivo nadajući se zaustaviti rekordnog porasta zaraženih osoba vrlo zaraznim oblikom virusa
Cjepivo AstraZenece i Oxforda
 John Cairns/AFP

Oko dva milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, koju su razvili Sveučilište Oxford i tvrtka AstraZeneca, trebali bi se u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučivati ​​svakog tjedna do sredine siječnja, izvijestio je The Times.

Tvrtka AstraZeneca očekuje da će do sljedećeg tjedna isporučiti ukupno dva milijuna doza cjepiva, izvijestile su novine pozivajući se na neimenovanog člana tima Oxford-AstraZeneca.

Britanija je u srijedu odobrila cjepivo Oxford-AstraZeneca protiv COVID-19, nadajući se da će joj brza akcija pomoći u zaustavljanju rekordnog porasta zaraženih osoba vrlo zaraznim oblikom virusa.

Premijer Boris Johnson naručio je 100 milijuna doza cjepiva proizvođača AstraZeneca, što je dostatno za cijepljenje 50 milijuna ljudi. AstraZeneca je priopćila da želi osigurati milijune doza u prvom tromjesečju, dodajući kako bi prva cijepljenja trebala započeti ove godine.

Britanija, koja je dnevno u posljednja četiri dana zabilježila više od 50.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nosi se s brzim širenjem puno zaraznije varijante koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:53