Danski restoran Noma, koji je četiri puta proglašen najboljim u svijetu, nedavno je otvorio novu privremenu podružnicu u obalnom gradiću Tulumu u Meksiku, koji se nalazi blizu starih ruševina iz doba Maya.
Na jelovniku, između ostaloga, nude kukuruzne tortilje, hobotnicu u umaku od bućinih koštica, kremu od kokosa, kavijar serviran u kokosovoj ljusci, a za večeru u luksuznom restoranu treba izdvojiti oko 600 dolara, u što nije uključen porez od 16 posto te još dodatnih 9 posto koji se naplaćuju za uslugu, piše Guardian.
S obzirom da prosječna dnevna zarada u Meksiku iznosi jedva pet dolara po glavi stanovnika, šef kuhinje i vlasnik danske Nome René Redzepi, inače porijeklom iz Makedonije, našao se na udaru gnjevnih Meksikanaca, koji ga optužuju za, kako kažu, 'gastronomsk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....