NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

TIJELO BUDISTIČKOG SVEĆENIKA ISKOPANO DVA MJESECA NAKON SMRTI Ekshumirali su ga zbog ceremonije, ali kad su mu ugledali lice, svi su ostali u šoku

 
 Twitter

Mrtvi budistički redovnik čije je tijelo ekshumirano dva mjeseca nakon što je pokopan šokirao je znanstvenike i postao prava vijest nakon što su otkrili da se "smiješi".

Luang Phor Pian umro je u studenom prošle godine u Bangkoku, Tajland, s 92 godine života, a fotografije s ekshumacije obilaze svijet nakon što pokazuju da izgleda kao da je nasmiješen utonuo u san.

Luang Phor Pian većinu života proveo je religiozno, služeći duhovnom guruu u Lopburi, a nakon što je umro njegovo tijelo vraćeno je u hram u kojem je služio.

U sklopu tradicionalne budističke ceremonije, njegovi sljedbenici su ovaj tjedan, prenose strani mediji, njegovo tijelo preselili iz lijesa u kojem je prvi put pokopan, pri čemu su otkrili kako izgleda dva mjeseca nakon.

Sljedbenici su fotografije neobičnog prizora podijelili na društvenim mrežama, a smireni dojam koji ostavlja opisuju kao "znak da je doista doživio nirvanu i istinski mir".

Sad će u hramu tradicionalno nastaviti moliti oko njegovog tijela sve do završne svečanosti koja se održava stoti dan od njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:00