NEVJEROJATAN SLUČAJ

Tijelo ekscentričnog milijunaša se i 7 mjeseci nakon smrti nalazi u zamrzivaču zatvorske mrtvačnice

Španjolske vlasti još nisu zaključile svoju istragu o navodnom samoubojstvu

John McAfee

 EyePress via AFP

Prema izvješću MarketWatcha, obitelj pokojnog poduzetnika Johna McAfeeja još uvijek pokušava dobiti njegovo tijelo iz španjolskog zatvora više od sedam mjeseci nakon njegove smrti, piše Russia Today.

Nakon što je razgovarao s nekoliko osoba uključenih u slučaj, izvjestitelj Jon Swartz napisao je u srijedu da je McAfeejevo tijelo još uvijek u "zamrzivaču zatvorske mrtvačnice negdje u ili blizu Barcelone" jer španjolski sudac još nije završio svoju istragu o McAfeejevoj smrti.

McAfee – američki državljanin koji je osnovao tvrtku McAfee Corp – zatvoren je u Španjolskoj u listopadu 2020. zbog optužbi za utaju poreza u SAD-u. Nakon što je španjolski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u u lipnju 2021., McAfee je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u dobi od 75 godina zbog navodnog samoubojstva. Slučaj je, međutim, izazvao značajnu količinu kontroverzi nakon što je McAfeejeva supruga tvrdila da ne vjeruje da se njezin muž ubio.

Swartz je u srijedu izvijestio da, iako ostaje nejasno zašto McAfeejevo tijelo nije pušteno iz Španjolske, njegova supruga i kći odvojeno se bore za skrbništvo. Swartz je također izvijestio da još nije napravljeno konačno izvješće o istrazi španjolskog suca Victora Espigaresa Jimeneza o McAfeeovoj smrti.

Joy Athanasiou, odvjetnica koja zastupa McAfeeovu kćer Jen, rekla je za MarketWatch da, prema njezinim saznanjima, španjolske vlasti "nisu učinile ništa tijelu" i da je "stajalo tamo [u zamrzivaču] svih ovih mjeseci."

Odvjetnik Nishay Sanan, koji je zastupao McAfeeja u zatvoru, rekao je da je to jedan od najčudnijih slučajeva koje je vidio u karijeri.

Dok je McAfeejeva kći prvotno tražila kremiranje tijela svog oca i transport natrag u SAD, ona je navodno odustala od svog zahtjeva "kako bi spriječila dodatno odgađanje očevog pokopa", piše Russia Today.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:20