JUTARNJI DOZNAJE

Tijelo izvučeno iz Save nije Matej Periš, otac Nenad: ‘Opet sam pričao s njegovim prijateljima...‘

Potraga s neizvjesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mjesec, a o njegovu je nestanku obaviješten i Interpol

Matej Periš

 Tom Dubravec/Cropix, Nestali.hr

Iako hrvatska policija nije primila službenu obavijest od kolega iz Srbije, iz izvora bliskih istrazi doznajemo da tijelo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš, 27-godišnji Splićanin koji je nestao prije točno tri mjeseca, 31. prosinca prošle godine. Tijelo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su dijelovi odjeće, crna trenirka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o nestalom Mateju Perišu koji je, kako se vidi na posljednjim snimkama nadzornih kamera, trčao u tamnoj majici kratkih rukava i svijetlim tenisicama. Iste takve tenisice imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktički u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mjesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko 2 sata iz zasad nepoznatog razloga napustio klub Gotik u kojem je bio sa svojim društvom iz Splita. Posljednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući tisuće snimaka nadzornih kamera i signale mobitela, istražitelji su zaključili da se objekt koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobitela Mateja Periša i da se taj signal gubi negdje kod Velikog ratnog ostrva koje je tijekom istrage detaljno pretraženo.

- Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje vjerujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevu nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo odgonetnuti što se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub - rekao nam je Matejev otac Nenad.

Beogradska policija je nekoliko dana nakon potrage službeno priopćila da Matejev odlazak iz kluba Gotik u tzv. beton hali nije posljedica nekog sukoba ili kaznenog djela. Hrvatska je policija obavila razgovor i s Matejevim prijateljima, ali i s osobama iz Zadra koje su te noći također bile blizu društva iz Splita. Policija je provjeravala i sve dojave koje su ukazivale da je Matej negdje viđen, analizirala razgovore, ali fizički Matejev mobitel nije pronađen. Potraga s neizvjesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mjesec, a o njegovu je nestanku obaviješten i Interpol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:08