NEW JERSEY

TINEJDŽER (16) NA STARU GODINU UBIO RODITELJE, SESTRU I PRIJATELJICU Nitko ne zna zašto je počeo pucati, svi su zaprepašteni

 
Lijevo su roditelji, a desno sestra mladića kojem će suditi za ubojstvo

Šesnaestogodišnjak iz Long Brancha u New Jerseyju na Staru godinu je ubio roditelje, sestru i obiteljsku prijateljicu, a iako policija nije identificirala ubojicu, susjedi su za medije rekli da se radi o Scottu Kologiju, koji navodno ima autizam i školovao se kod kuće.

Policija je poziv o pucnjevima iz vatrenog oružja zaprimila u nedjelju navečer u 23.43 sati, a oružje koje je korišteno bilo je legalno vlasništvo jednog od ukućana, prenosi BBC. Mladić je priveden bez pružanja otpora, sudit će mu se kao odrasloj osobi, a još nisu poznati motivi ubojstva.

U napadu u obiteljskoj kući su ubijeni Steven Kologi (44), Linda Kologi (42), Brittany Kologi (18) i Mary Schultz (70). Kod kuće tada nisu bili Scottov stariji brat niti djed, potvrdila je policija, koja kaže i da ranije nikad nisu zaprimili prijave ni pozive oko eventualnog obiteljskog nasilja. - Ovo je strašna tragedija - dodali su.

Građani su na javnoj platformi "GoFund Me" organizirali akciju za prikupljanje donacija za sprovod obitelji Kologi i dodali njihove fotografije.

GoFundMe
Linda Kologi (42) i Steven Kologi (44)

GoFundMe
Brittany Kologi (18)

Susjedi su medijima ispričali da je Scott rođen kao dijete s posebnim potrebama te da je zbog toga obrazovan kod kuće, a njegov brat i preminula sestra su išli u javne škole.

Također, rekli su da su najprije mislili da se ne radi o pucnjavi iz vatrenog oružja, već o vatrometu jer se bližila ponoć i Nova godina, no onda su začuli policijske sirene.

Obiteljska prijateljica Veronica Mass za NJ.com je kazala da su bili mirna i bliska obitelj i da je Scotta majka školovala kod kuće od devete godine jer se u 'običnoj' školi teško snalazio i ostala djeca su mu se rugala.

- Jako je napredovao nakon toga, naučio je matematiku i čitati. Bio je dobro - rekla je.

Traje istraga o slučaju kako bi se utvrdilo što je kobnu večer 16-godišnjaka potaknulo na ovaj čin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:50