HOROR U ŠPANJOLSKOJ

Tinejdžer preminuo od uboda otrovne ribe koja je rasprostranjena i u Jadranskom moru

Dječak se utopio, ali je poslije obdukcijom utvrđeno da je smrt 16-godišnjaka nastupila uslijed anafilaktičkog šoka
Ilustracija, riba pauk
 Maurizio Pasi/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia

Jedan tinejdžer preminuo je na španjolskoj plaži pokraj katalonskog grada Girone nakon što ga je ubola riba pauk. Dječak se utopio, ali je poslije obdukcijom utvrđeno da je smrt 16-godišnjaka nastupila uslijed anafilaktičkog šoka, do kojeg je došlo zbog otrova ribe.

Kad se dječak nije vratio s ronjenja, njegovi su roditelji pokrenuli potragu.

Tijelo mladića je izvučeno iz mora na plaži popularnog resorta Playa d'Aro, nešto više od 100 kilometara udaljenog od Barcelone. Na njegovom je vratu pronađena manja rana, a oznake na njegovom licu ne poklapaju se s onima koje bi bile uobičajene za utapanje.

Obdukcija je pokazala da je za njegovu smrt kriv ubod ribe, no forenzički stručnjaci i dalje čekaju rezultate toksikoloških ispitivanja.

Istražitelji su već pogledali i snimku napada ribe na dječaka, a navodno se radi o pauku, otrovnoj ribi koja je rasprostranjena i u Jadranskom moru.

Ubodi te ribe mogu biti vrlo bolni i dovesti do oticanja i crvenjenja, a otrov te ribe izaziva i srčani udar te ozbiljne alergijske reakcije. Te ribe najčešće su kobne za stopala jer većinu vremena provode zakopane u pijesku.

Na snimci koju je policija pregledala vidi se kako je tinejdžer na oko 100 metara od obale pronašao meduzu, a daljnjim ronjenjem je došao do neobične i šarene ribe koja nije izgledala opasno. Ta ga je riba ubola u vrat, u blizini adamove jabučice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:47