BOMBAŠKI NAPAD

Tinejdžer se u samostanu u Rusiji raznio improviziranom eksplozivnom bombom: Ozlijeđeno je osmero ljudi

Nagađa se da je mladić (18) bio motiviran mržnjom prema učiteljima i časnim sestrama, a sumnja se i da je u istoj školi bio maltretiran
 Sputnik/Sputnik via AFP

Najmanje osam osoba ozlijeđeno je u bombaškom napadu samoubojice u samostanu u ruskom gradu Serpukhovu, 100 kilometara južno od Moskve. Kako je objavio portal RT, u ponedjeljak se jedan tinejdžer raznio improviziranom eksplozivnom napravom - preživio je, ali u teškom je stanju i ostao je bez noge.

- Nepoznata osoba 13. prosinca detonirala je eksplozivnu napravu u samostanu u Serpukhovu. Istražitelji i forenzičari odmah su izašli na mjesto događaja - rekla je Olga Vradiy, glasnogovornica Istražnog odbora moskovske regije.

image
Sputnik/Sputnik via AFP

Neimenovani izvor iz policije otkrio je kako je napadač ušao u samostan oko 8 sati i raznio vrata pravoslavne škole koja se također nalazi na istom posjedu.

Policija je bombaša identificirala kao 18-godišnjeg maturanta spomenute škole. Neki mediji navode kako je mladić možda počinio napad jer je bio motiviran mržnjom prema učiteljima i časnim sestrama, a nije isključena niti sumnja da je prethodno bio maltretiran u obrazovnoj ustanovi koju je pohađao.

Samostan Vladychny osnovan je u 14. stoljeću, a policija u njemu trenutačno provodi očevid.

image
Sputnik/Sputnik via AFP
image
Dimitar DILKOFF/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:29