BJEGUNCI PRED ZAKONOM

TINEJDŽERI KOJI SU MUČKI UBILI MLADI PAR ČIJA JE LJUBAVNA PRIČA POČELA U HRVATSKOJ OPTUŽENI ZA JOŠ JEDAN BRUTALAN ZLOČIN Traže ih po cijeloj Kanadi

 Royal Canadian Mounted Police

Bjegunci Kam McLeod (19) i Bryer Schmegelsky (18), kanadski tinejdžeri osumnjičeni za ubojstvo Australca Lucasa Robertsona Fowlera (24) i Amerikanke Chynne Noelle Deese (23), para koji se upoznao na ljetovanju u Hrvatskoj, optuženi su i za ubojstvo 64-godišnjeg Leonarda Dycka, piše BBC.

Dyck je pronađen mrtav u kanadskoj provinciji Britanskoj Kolumbiji, i to nedaleko od spaljenog kombija za kampiranje koji je pripadao McLeodu i Schmegelskom. Nekoliko dana prije otkrića Dyckova mrtvog tijela pronađena su i tijela Fowlera i Deese.

Policija je tijelo pronađeno u blizini vozila identificirala u srijedu, kada je utvrđeno da je riječ o stanovniku Vancouvera. Dyckovo tijelo pronađeno je pored jezera Dease, a dvojica tinejdžera terete se za teško ubojstvo.

"Njegova je smrt stvorila nezamislivu tugu. Srca su nam se slomila od ovog naglog i tragičnog gubitka. Mučimo se s razumijevanjem onoga što se dogodilo", rekli su članove Dyckove obitelji u izjavi za medije.

Podsjećamo, Deese i Fowler pronađeni su mrtvi u ponedjeljak 15. srpnja ujutro uz autocestu nedaleko od parka kod termalnog vrela Liard River u Britanskoj Kolumbiji, u blizini njihova Chevroleta iz 1986. godine. Prema pisanju australskih medija, njihove ozljede bile su toliko strašne da je policija obitelj Amerikanke Deese izvijestila da pogreb s otvorenim lijesom neće biti moguć. BBC piše da se vjeruje da su ubijeni u noći s 14. na 15. srpnja.

Bryerov otac Alan Schmegelsky rekao je kanadskoj novinskoj agenciji The Canadian Press da on vjeruje da njegov sin želi umrijeti u okršaju s policijom. "Oni će otići uz vatru iz oružja. Vjerujte mi. To će napraviti", rekao je.

Kanadska policija u ovom trenutku traga za McLeodom i Schmegelskyim. Prema posljednjima informacijama, vjeruje se da se McLeod i Schmegelsky sada nalaze u provinciji Saskatchewan, što je 1860 kilometara dalje od mjesta gdje su pronađena tijela Fowlera i Deese. Traži ih se i u provinciji Manitobi. Smatraju se naoružanima i opasnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:41