OSTAVLJENA SAMA

Tinejdžeri u sibirskoj zabiti u kutiji na 20 stupnjeva ispod nule našli bebu: ‘Mislili smo da će umrijeti od hladnoće...‘

Roditelji jednog od tinejdžera koji su pronašli bebu, žele je usvojiti, no prvo moraju čekati da se eventualno javi netko od rođaka

Ostavljena djevojčica

 Ministarstvo zdravlja Novosibirske oblasti

Novorođenče ostavljeno u Sibiru na temperaturi od minus 20 stupnjeva, dobro se oporavlja, objavile su ruske hitne službe, piše BBC.

Bebu je u petak pronašlo petero tinejdžera u kutiji od jaja na zabačenoj cesti u blizini sela Sosnovka nedaleko Novosibirska.

Djevojčicu je u bolnicu hitno prevezao roditelj jednog od tinejdžera, gdje je ustanovljeno da je zdrava i dobrog općeg stanja.

Policija sada traga za majkom i otvorena je istraga zbog pokušaja ubojstva djeteta.

Roditelji jednog od tinejdžera koji su pronašli bebu žele je usvojiti, no prvo moraju čekati da se eventualno javi netko od djetetovih rođaka.

Otac jednog od tinejdžera, Dmitrij Litvinov, kazao je da su mladi krenuli u šetnju na pravoslavni Božić.

- Već se bila spustila noć. Posvijetlili su mobitelima da bi vidjeli što je u kutiji, kazao je Litvinov.

Dijete je bilo pokriveno nekakvom starom dekom, a u kutiji je pronađena i bočica.

Litvinova i njegovu suprugu Anu na mjesto gdje su našli bebu pozvao je njihov sin Renat. Odmah su sjeli u auto i odveli dijete u bolnicu.

Postojala je bojazan da je djevojčica, stara oko tri dana, dobila ozebline i da neće preživjeti.

No, nakon dolaska u bolnicu, liječnici su brzo pregledali malenu i utoplili je trljajući joj ruke i noge, objavilo je regionalno ministarstvo zdravlja.

Djevojčici se ubrzo vratila zdrava ružičasta boja i kasnije je prebačena i dječju bolnicu gdje se sada o njoj brinu.

Gospođa Litvinova je rekla da su mnogi djelatnici bolnice zaplakali od sreće kad su čuli da je malena dobro.

Bračni par Litvinov, koji već ima tri sina, sada želi usvojiti djevojčicu. No, prvo moraju pričekati da vide ima li dijete kakve rodbine.

Ukoliko se djetetovi rođaci ne jave, novi roditelji moraju sakupiti dokumentaciju i proći tečaj prije nego im bude dozvoljeno usvojiti djevojčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:41