HOROR U LONDONU

Tinejdžerica (15) se ugušila kada je njen hidžab zahvatio kotač go-karta u zabavnom parku

Porota je zaključila kako organizatori nisu poduzeli ništa da je zaštite ili da joj zabrane vožnju ako ne želi skinuti hidžab

Ilustracija: go kart vozilo

 Sergiy Tryapitsyn/Panthermedia/Profimedia/Sergiy Tryapitsyn/panthermedia/profimedia

Jedna je 15-godišnjakinja islamske vjeroispovijesti poginula kada je u zabavnom parku go-kart vozilo zahvatilo njen hidžab koji joj se omotao oko vrata i ugušio je.

Ruwaida Adan ugušila se svega nekoliko minuta nakon što je došla na karting s prijateljima u Londonu. Ruwaidu su trebali upozoriti da mora skinuti pokrivalo, no sud je ustanovio da organizatori to nisu učinili, piše Daily Mail.

Njezini roditelji tvrde da ona nije nosila hidžab cijelo vrijeme jer organizatori imaju striktna pravila da se sva labava odjeća mora ukloniti prije nego što utrka počne. Stražnji dio njenog hidžaba odmotao se ispod kacige i visio za njom tijekom utrke te su ga zahvatili kotači.

Hitno je prevezena u bolnicu, no ozljede su bile preteške i preminula je četiri dana kasnije. Utvrđeno je da je zadobila hipoksiju mozga. Hitna pomoć odmah je poslana na mjesto događaja koji se zbio sredinom prošle godine, a suđenje odgovornima sada je u tijeku

Porota je zaključila kako organizatori nisu poduzeli ništa da je zaštite ili da joj zabrane vožnju ako ne želi skinuti hidžab. Ujedno su ustanovljeni i tehnički problemi s automobilom koji nije imao adekvatnu zaštitu na kotačima. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:54