NEVJEROJATAN PREOKRET

TINEJDŽERICA KOJA JE 12 MUŠKARACA OPTUŽILA ZA SILOVANJE VRAĆENA U PRITVOR Djevojka je promijenila priču nakon dodatnog ispitivanja, DNK dokaza nema

 
 Yiannis Kourtoglout / REUTERS

Britanka (19) koja se sumnjiči za lažno prijavljivanje grupnog silovanja u ponedjeljak je vraćena u pritvoru na Cipru, piše Daily Mail. Novo saslušanje pred sucem u mjestu Paralimni kod koga se nalazi predmet održat će se u utorak, a ciparski odvjetnik britanske tinejdžerice trenutno je na operativnom zahvatu u inozemstvu. Britanka tijekom 20-minutnog saslušanja u ponedjeljak nije rekla niti riječ.

Britanka je ustvrdila da ju je ranije ovog mjeseca u hotelu Pambos Napa u ciparskom mjestu Ayia Napa grupno silovalo 12 Izraelaca u dobi od 15 do 18 godina. Svih je 12 muškaraca uhićeno, međutim petorica su puštena u četvrtak nakon DNK testiranja. Ostali su pušteni tijekom vikenda nakon što je Britanka "promijenila" svoju priču. Izvori u ciparskoj policiji prošlog su tjedna rekli da je Britanka povukla svoju izjavu nakon dodatnog ispitivanja tijekom vikenda i provjere rezultata DNK testova.

Djevojka se sumnjiči za lažno prijavljivanje muškaraca jer su je neki tijekom dobrovoljnog seksa s njima snimali bez njezinog dopuštenja. Tri su muškarca priznala da su s djevojkom imala spolne odnose, a ostali su opovrgnuli da su je silovali. Djevojka je tvrdila da je pristala na seks s jednim od muškaraca, ali da su ju je drugi potom držali i silovali. Liječnički pregled pokazao je da je na bedrima imala masnice i ogrebotine.

Sumnja u priču Britanke počela se javljati kada je jedan od optuženih silovatelja putem selfieja sa svojom djevojkom uspio dokazati da nije bio prisutan tijekom navodnog grupnog silovanja. "Djevojka stara 19 godina uhićena je zbog sumnje da je lažno prijavila zločin", rekao je glasnogovornik policije u Nikoziji.

"Žena je promijenila priču. Oni koji se nalaze u pritvoru bit će pušteni", rekao je odvjetnik Yaniv Habari, zastupnik nekoliko optuženih muškaraca. "Djevojci je žao zbog toga što je rekla, a roditeljima sedmorice u pritvoru drago je jer će im se djeca vratiti kući. Moji će klijenti poduzeti određene korake protiv djevojke koja ih je optužila za zločin."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:44