HOROR U FRANCUSKOJ

Tinejdžerica nestala tijekom trčanja pa utrčala u restoran brze hrane i zavapila: ‘Pobjegla sam otmičarima‘

Velika potjera za tinejdžericom (17) koja je nestala za vrijemetrčanja na sjeverozapadu Francuske završila je uspješno

Vatrogasno vozilo u kojemu je odvedena nestala Francuskinja, u gradu Sable-sur-Sarthe, 10 kilometara od mjesta nestanka

 Jean-francois Monier/AFP

Velika potraga za tinejdžericom (17) koja je nestala za vrijeme trčanja na sjeverozapadu Francuske završila je uspješno. Sedamnaestogodišnjakinja je pronađena živa, deset kilometara od mjesta gdje je trčala, a policiji je ispričala da je bila oteta, piše BBC.

Bila je u stanju šoka te je prebačena u bolnicu radi medicinske obrade.

Francuski mediji javljaju kako je djevojka uspjela pobjeći otmičaru. Pokrenuta je istraga o otmici, a jedan muškarac bio je priveden na ispitivanje zbog moguće povezanosti sa slučajem, ali je pušten na slobodu.

Identitet djevojke koja je nestala tijekom trčanja nije objavljen. Tinejdžerica je napustila dom u ponedjeljak oko 16 sati i zaputila se u obližnju šumu Bellebranche, koja se nalazi u regiji Mayenne istočno od Rennesa.

Nakon što se u uobičajeno vrijeme nije vratila kući, otac ju je počeo tražiti. Tri sata kasnije nazvao je policiju jer potraga nije dala rezultata. Dok je prolazio uobičajenom trkačkom rutom svoje kćeri pronašao je njezin mobitel i GPS pametni sat na kojemu su bili tragovi krvi.

image

Céline Maigné

Jean-francois Monier/AFP
image

Francuski policajci s psima pretražuju Sable-sur-Sarthe, nakon pronalaska nestale djevojke

Jean-francois Monier/AFP

Proučavajući podatke s njezine aplikacije za trčanje, policijski istražitelji su shvatili kako je iznenada prestala trčati u ruralnom području. Ubrzo je pokrenuta potraga u kojoj je sudjelovalo 200 policajaca, spasilačkih pasa, ronioci, a dignut je i helikopter.

Prije nego što je mlada Francuskinja pronađena, lokalna istražiteljica Céline Maigné rekla je novinarima kako je pokrenula istragu o otmici te da nijedna opcija nije isključena.

U srijedu je Céline Maigné izvijestila javnost da je u ponedjeljak navečer uhićen pijani muškarac kojeg povezuju sa slučajem nestanka, no odmah je pušten i nije se smatrao osumnjičenim. Njega su ispitali kako bi se razjasnile neke nedosljednosti u prvotnim izjavama koje je dao policiji.

Francuski mediji javljaju da djevojka nije mogla identificirati svoje otmičare niti locirati mjesto na kojem su ju pokušali oteti.

image
Jean-francois Monier/AFP

Televizija BFM izvijestila je da je djevojka na sebi imala tragove krvi kada je ušla u restoran brze hrane u utorak oko 20 sati.

Svjedok koji živi blizu restorana dao je izjavu za TV BFM. Rekao je da je djevojka pobjegla iz otmičareva automobila i ušla u prvi restoran. Zatražila je pomoć, a otmičar je pobjegao, rekao je očevidac.

Istraga o nestanku djevojke se nastavlja. Načelnik općine Saint-Brice André Boisseau zahvalio je policiji na angažmanu oko pronalaska djevojke.

- Jako dobre vijesti, nadam se da će se brzo oporaviti, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:07