INDONEZIJA

Tinejdžericu strpali u zatvor jer je obavila abortus nakon što je ostala trudna s bratom koji ju je silovao osam puta

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Petnaestogodišnja djevojčica zatvorena je na šest mjeseci jer je pobacila nakon što je ostala trudna dok ju je silovao vlastiti brat.

CNN prenosi riječi zaposlenika suda koji kaže da je tinejdžerica osuđena prošli tjedan na sudu na indonezijskom otoku Sumatra.

Žrtvin brat je 17-godišnjak, a sestru je tijekom prošle godine silovao osam puta, zbog čega je dobio kaznu od dvije godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja maloljetnice.

Inače, silovanu tinejdžericu su najprije osudili na godinu dana zbog pobačaja koji je napravila šest mjeseci nakon što je ostala trudna, ali su smanjili kaznu.

Sve je otkriveno kad su susjedi na nepoznatom mjestu pronašli obezglavljeni fetus i prijavili to policiji. Ubrzo su došli do tinejdžerice koja je odmah priznala da je njezin. Trenutačno je u istragu uključena i majka silovane tinejdžerice za koju se sumnja da je izvela pobačaj.

I sestru žrtvu i brata silovatelja su na sudu predstavljali odvjetnici koje im je dodijelila država, a kazne će izdržavati u ustanovama za rehabilitaciju za mlade. Ići će i na posebne treninge kako bi nakon izdržavanja kazne mogli pronaći posao i integrirati se u društvo.

Indonezijske organizacije za borbu za ljudska prava pozivaju sud da oslobodi sestru i da je tretiraju kao žrtvu seksualnog nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:21