VELIKI PROSVJED

Tisuće ljudi u Banjoj Luci traži ponavljanje izbora: ‘Neka Dodik jasno kaže zašto su krali!‘

Jelena Trivić, visoka dužnosnica PDP-a, proglasila je u nedjelju izbornu pobjedu, a identično je učinio i čelnik SNSD-a Milorad Dodik

Milorad Dodik

 Antonio Balic/Cropix

Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se večeras u Banjoj Luci na poziv oporbenih stranaka koje zahtijevaju ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske sumnjajući da je njihova kandidatkinja Jelena Trivić pokradena u korist čelnika vladajućeg SNSD-a Milorada Dodika.

Prosvjed su organizirale Partija demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) nakon objave navodnih dokaza o zloporabama na izborima održanima u nedjelju.

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) nakon prebrojane većine glasova aktualni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika entiteta Republike Srpske za 28.336 glasova ispred kandidatkinje ujedinjene oporbe Jelene Trivić.

„Nastavit ćemo ovu borbu. Ja se nemam pravo umoriti u ovome. Ja se umoriti neću. Mislili ste pokrasti dlanom o dlan, i idemo dalje kao do sada. E neće biti kao do sada“, rekla je u obraćanju Trivić.

Predsjednik PDP-a Mladen Borenović zatražio je da se otvore sve vreće s izbornim materijalom, te da se ponove izbori za predsjednika Republike Srpske.

„Neka jasno kaže narodu zašto su krali i da odgovaraju oni koji su krali i prekrajali izbornu volju građana“, rekao je Borenović.

Okupljeni na skupu u središtu Banja Luke izvikivali su ‘Mile lopove‘, “Pobjeda, pobjeda‘.

Jelena Trivić, visoka dužnosnica PDP-a, proglasila je u nedjelju izbornu pobjedu, a identično je učinio i čelnik SNSD-a Milorad Dodik.

U Banjoj Luci je PDP čak organizirao proslavu središtem grada uz trubački orkestar. Službeni pak rezultati dali su veliku prednost Dodiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:53