NEMA SABLJI, ORDENJA...

Titovi nasljednici žele imovinu koju krije država: Mi smo dobili mrvice, najvrijednije stvari nedostaju!

Nasljednici predsjednika SFRJ tvrde da još nisu dobili kompletne popise

Imovinska rasprava o Titovoj ostavštini nastavlja se u petak 23. prosinca na Prvom općinskom sudu u Beogradu. Nasljednici tvrde da još nisu dobili kompletne popise osobnih poklona, piše Blic .

Na tri liste koje su njima dostavljene nalaze se, kako kažu, manje vrijedni predmeti, dok se pravo blago krije na četvrtom popisu koji je Titovim potomcima nedostupan, a na kojem su popisani predmeti iz Vile mira.

- Mnoge stvari su već otuđene. Iz Švicarske smo dobili informaciju da je Titov sat Patek Philippe prodan na jednoj aukciji kao najskuplji na svijetu za više od tri milijuna švicarskih franaka. Nedostaju i brojne slike. Mi smo dobili popise na kojima su namještaj, novčići, tabakere, najvrijednijih stvari nema - kaže za Blic Joška Broz, Titov unuk.

Na listi nema čuvene Staljinove sablje, zatim sablje iz 17. stoljeća optočene dragim kamenjem poklon od Gadafija, zatim kamen sa Mjeseca, ordenje.

Najveći misterij, tvrde nasljednici, ostaje četvrti popis, na kojem su navodno popisane pokretne stvari vredne desetine milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:27